Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Miranda H.Ik zou het fijn vinden om van iemand te horen hoe je een verwilderde (roze) weigelia weer mooi in de vorm krijgt en belangrijker, gezond in leven houd.  Ik hoorde dat je er 3 jaar voor moet nemen. En enkele scheuten tot de grond af moet halen.  Hoe begin ik?  Nu, begin juli of anders?  Als ik hem tot een meter terug snoei zie je geen enkel blad meer. Ik vraag me af of dat wel kan!
    Vrijdag 5 Juli 2019 om 11:19

4 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Als je hem kortwiekt , wacht dan niet te lang meer want anders zal hij te laat op het jaar nog nieuwe blaadjes willen aanmaken en daar teveel kracht moeten insteken vóor de winter , en riskeer je ook geen bloei meer volgend jaar. Over een week of twee zou er mss regen komen, ik zou persoonlijk wachten tot dan maar niet veel langer.
    Heb je er geen problemen mee om een jaartje bloemen op te offeren kan je ook wachten tot de herfst om te snoeien want normaal moeten bloeiende struiken best kort na de bloei gesnoeid worden, wil je het jaar nadien bloemen hebben
    Vrijdag 5 Juli 2019 om 14:28
  • Miranda H. Miranda H. Hallo Marianne, dankjewel!!! Ja ik weet van het snoeien kort na de bloei. Maar deze is dus een paar jaar aan snoeien "ontsnapt" omdat wij niet op de juiste tijd aanwezig waren. En ik zou liever een jaar bloei opofferen en de plant zelf gezond houden en behouden. Wij zitten in Frankrijk en het weer is op dit moment behoorlijk warm. Het maakt dus niet uit dat ik -als ik hem flink terugsnoei- helemaal geen blad meer zie alleen een stel takken?
    Vrijdag 5 Juli 2019 om 16:07
  • Marianne V. Marianne V. Denk dat dat idd niet zo erg is , als hij nog de kans krijgt om weer goed uit te lopen voor de winter en niet te laat op het jaar zijn energie in blaadjes moet steken, alleen zou hij ook nog regen moeten krijgen, tenzij je hem enige tijd water geeft ?
    Vrijdag 5 Juli 2019 om 16:33
  • Miranda H. Miranda H. Hartstikke bedankt Marianne Vandermoortele! Ik ga ermee aan de slag!
    Vrijdag 5 Juli 2019 om 17:40