MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Dutchess V.Bij een rondje door de tuin zie ik overal (honing?)bijen bij de hedera rondvliegen. Maar ik kan niet ontdekken dat de hedera al zou bloeien. Iemand enig idee waarom ze daar zo geïnteresseerd zijn?
  Zaterdag 6 Juli 2019 om 07:45

3 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Je maakte mij nieuwsgierig en al zoekend vond ik dit op een imker pagina : "De klimop wordt door onze honingbij ook bevlogen op harsachtige stoffen als grondstof voor propolis." ms is dit het ?
  Verder ook nog iets interessant gevonden : de klimopbij, nog nooit van gehoord maar daarvoor is het te idd te vroeg op het jaar : die voeden zich idd met de honing uit de bloemen van klimop en leven nu nog als larve in de grond https://www.naturetoday.com/in...
  Zaterdag 6 Juli 2019 om 10:00
 • Kurt R. Kurt R. Even in de schaduwvliegen, zitten Zondag 7 Juli 2019 om 08:18
 • Dutchess V. Dutchess V. Ja, ik was ook al aan het googelen geweest maar niets kunnen vinden zozeer... Volgens mij halen ze die stoffen alleen uit de bloemen toch? De klimopbij vond ik inderdaad ook, mooi beestje!
  Het is volop aan de zon kant, ze vliegen voornamelijk en ik kan ze niet betrappen op een landing... Het is mysterie. Misschien vinden ze mijn heg gewoon heel mooi ;)
  Zondag 7 Juli 2019 om 09:40