MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Chris V.Op dit eigenste moment is de stratenmaker de bestrating in de voortuin aan het leggen. Daarbij worden vóór het huis twee perkjes uitgespaard waarin olijfboompjes komen. Nu zou ik onder die boompjes nog een bodembedekker willen aanplanten om het onderhoud zo eenvoudig mogelijk te maken. Ik heb alleen even geen inspiratie meer. De zon zit van 's morgens 9u tot 's avonds 8-9u op die perkjes. Ik zou er lavendel kunnen zetten, maar op de duur staat die overal. Siergrassen? Ziet er in de winter/voorjaar vrij stom uit, vind ik. Het liefst zou ik de kleurlijn van de zijkant van de oprit doortrekken met oranje/rood. Hoeft niet noodzakelijk de bloem te zijn, mag ook de bladkleur zijn. Iemand een goed voorstel?
  Dinsdag 9 Juli 2019 om 13:04

4 reacties

 • Roos T. Roos T. Je moet een olijf niet al winterhard beschouwen.Wel inpakken met echte vorst.
  Dinsdag 9 Juli 2019 om 15:59
 • Chris V. Chris V. Acaena microphylla 'Kupferteppich' is inderdaad een leuk idee. Hopelijk kan ik er nu nog aan geraken. Bedankt voor de tip, Jos!

  En de "winterpyama's" voor de olijfboompjes liggen al gestreken in de kast, Roos. ;-)
  Dinsdag 9 Juli 2019 om 16:26
 • Roos T. Roos T. Geweldig gestreken zelfs.
  Dinsdag 9 Juli 2019 om 18:15
 • Chris V. Chris V. Het werden uiteindelijk allemaal sedums. Die kunnen wel wat hebben, zowel van zomer- als van wintertemperatuur. Bovendien is er niet veel wat zo vlot vermeerdert: als er een rozetje afbreekt en je laat het een paar dagen onaangeroerd, is het al geworteld. Vandaag worden de laatste loodjes gelegd door de stratenmakers en wordt het grind voor rond de plantenbakken gebracht. Dan zijn we klaar aan de straatkant. Volgende week de serre nog en we kunnen de eindschoonmaak doen. En dan genieten! Donderdag 11 Juli 2019 om 06:16