MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Eco t.Ik heb net Egyptische ui besteld bij Vreeken's zaden. Heeft iemand ervaring met deze speciale uiensoort? Ik kijk er al naar uit om ze volgend seizoen voor de eerste keer uit te proberen. Vrijdag 10 December 2010 om 22:00

4 reacties

 • Ann V. Ann V. Egyptische ui is geen aparte soort, maar een ras van de gewone uit. (Allium cepa 'viviparum', letterlijk: 'levendbarende uit').
  Het is op zich geen moeilijke plant hoor... Ik hoor wel eens, dat ze niet altijd even vlot aanslaat, maar eens ze 'in de groei' is, heb je er geen omkijken meer naar.
  Donderdag 16 December 2010 om 16:16
 • Eco t. Eco t. Bedankt voor de uitleg. Zijn de woorden 'soort' en 'ras' bij planten dan vergelijkbaar met 'familie' en 'soort' bij de dieren? Vrijdag 17 December 2010 om 09:19
 • Ann V. Ann V. Nee, plantensoorten en plantenrassen zijn vergelijkbaar met soorten en rassen bij dieren.

  De ui (Allium cepa) en de knoflook (Allium sativum) zijn plantensoorten van het geslacht Allium (look), en die is onderdeel van de lookfamilie of Alliaceae., waarbinnen we in onze streken eigenlijk geen andere geslachten kennen. De kers (Prunus avium) en de perzik (Prunus persica) zijn soorten van het geslacht Prunus (pruim), die behoren tot de rozenfamilie (Rosaceae), waar ook de roos, de aardbei, de appel, de meidoorn... toe behoren.

  De Egyptische ui is een ras/variëteit van de ui, net zoals een Terrier een hondenras is.
  Vrijdag 17 December 2010 om 09:31
 • Eco t. Eco t. Alweer bedankt! Woensdag 22 December 2010 om 18:30