Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Marleen F.Hallo, één tak van onze catalpa is ziek, de bladeren zijn versleten maar blijven hangen. Hij is 12 jaar oud, dit is de eerste keer dat dit gebeurt.. Wat te doen?
    Vrijdag 16 Augustus 2019 om 10:04

6 reacties

  • Hans d. Hans d. ik heb er 3 gedurende jaren gehad. vlak voor begin koude perioden altijd met blad en al geknot. sorry maar op de foto ziet het er uit als een struik. ik zou de koude periode afwachten en dan fors modelleren. wat je er af haalt groeit weer aan als een tierelier. als de tak naar je mening ziek is, kijk dan eerst even onder de schors van de tak hoe dat eruit ziet. wellicht is geheel verwijderen dan niet nodig. wel wondje behandelen !
    Vrijdag 16 Augustus 2019 om 10:31
  • Marleen F. Marleen F. En wat als ik enkel die tak verwijder?
    Vrijdag 16 Augustus 2019 om 10:35
  • Hans d. Hans d. als je niet weet wat speelt, dan is elk handelen als met een blinddoek voor.....
    wil je ingrijpen , verwijder de tak wond behandelen. her modelleer de boom in de koude periode. gaat het onverhoopt niet meer goed, dan is op elk gewenste hoogte een Catalpa te koop. oude wortels wel uitfrezen. verder gaan op je eigen gevoel en doen ! ik heb overigens op oude stronk nw. struiken (kornoeljes) gezet. weer een bos , groen met kleur. wordt je vrolijk van !
    Vrijdag 16 Augustus 2019 om 10:54
  • Marleen F. Marleen F. Okay! Hartelijk dank allebei voor jullie (snelle) reacties!
    Vrijdag 16 Augustus 2019 om 10:57
  • Hans d. Hans d. besparing van tak kan eventueel nog. nu handelen ! o.a. sporgon is een middel. alles verder lezend zou ik handelen en de boom geheel verwijderen. maar je kunt het in ieder geval nog proberen om hem te redden. tuinieren is tenslotte met het groen "meeleven" laat ook even naar de grond kijken en kundig beoordelen soort grond goed en/of wortels gezond ? ik had ze in zanderige grond, jaarlijks bemest (koemest) en een aardige humus laag. nooit enig probleem gehad. waar ik van overtuigd ben geraakt is dat jaarlijkse snoei goed is.
    Vrijdag 16 Augustus 2019 om 11:09
  • Geerte H. Geerte H. Vergeet niet je gereedschap te ontsmetten...
    Vrijdag 16 Augustus 2019 om 12:03