MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Eric v.Onze druivenstruik heeft gele, bruine en lichtgroene verkleurde bladeren. Ook de druiven zien er niet goed uit. Zie foto. De plant zelf staat eigenlijk op een verkeerde plaats (te weinig zon), maar ik denk zelf meer aan een ziekte of iets dergelijks. Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn?
  Zondag 18 Augustus 2019 om 17:30

2 reacties

 • Bert E. Bert E. Grote kans dat het meeldauw is. Komt vaak voor op druiven met te weinig zon en wind. Zondag 18 Augustus 2019 om 19:24
 • Petra S. Petra S. Mijn druif heeft dit jaar maar één goede tros gehad. In mijn geval denk ik aan een combinatie van de volgende oorzaken: 1. Ik heb hem dit voorjaar niet gesnoeid (hindernis was een gebroken hielbeen) 2. Daardoor heeft hij veel te veel takken, bladeren en vruchttrossen gemaakt. 3. Een zomer met lange tijd heel hoge temperaturen en weinig neerslag.
  Daar door heeft mijn druif volgens mij niet voldoende vocht naar de vruchten kunnen brengen waardoor deze zich niet goed konden ontwikkelen en verdroogden of door gebrek aan licht en lucht heeeel gevoelig werden voor andere kwalen.
  Ik verwacht dat dat volgend jaar bij goed snoeiwerk niet zo'n probleem meer zal zijn.
  Donderdag 22 Augustus 2019 om 20:36