Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • RonSan A.Beste mensen,
    We hebben een steeneik in pot in de tuin. Zo'n 70 à 80 cm hoog. We willen 'm met pot en al verplaatsen. Wanneer is daar het beste moment voor? Nu, voordat de herfst begint of juist na de winter of misschien toch een andere tijd?
    Dank voor jullie advies.
    RonSan
    Vrijdag 23 Augustus 2019 om 16:38

4 reacties

  • Kees G. Kees G. Zolang de wortels nog in de pot groeien, kun je een plant het hele jaar verplaatsen. Ik neem dat je het over een ingegraven pot hebt. Let wel op standplaats etc. Bijv van schaduw naar zonniger plek. Dat kan voor bladeren soms teveel zijn en verbranding veroorzaken. Het zonlicht is de laatste jaren wat intenser geworden.
    Zaterdag 24 Augustus 2019 om 07:49
  • RonSan A. RonSan A. Beste Kees,
    Dank voor je uitleg. De pot staat los op de grond. De boom krijgt nu in de ochtend geen zon maar in de middag staat ie er vol in. We willen m op een plek zetten waar ie ook 's morgens al zon zal krijgen. Ook zal de boom wat meer wind gaan vangen.
    RonSan
    Zaterdag 24 Augustus 2019 om 09:33
  • Kees G. Kees G. Dat zou geen probleem moeten opleveren. Misschien heeft de eik vaker wat water nodig omdat die ook meer zal verdampen.
    Zondag 25 Augustus 2019 om 15:45
  • RonSan A. RonSan A. Dankjewel Kees.
    Zondag 25 Augustus 2019 om 22:05