Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Mita V.Hallo ,
    graag wist wat jullie doen om de winde uit de tuin te krijgen.Ik trek deze meestal gewoon uit maar dit jaar is het haast niet bij te houden.Op bepaalde stukjes in onze tuin is het gewoon een pest.Vandaar dus mijn vraagje,hoe jullie dit oplossen.
    Zondag 25 Augustus 2019 om 14:58

7 reacties

  • Kees G. Kees G. Uittrekken blijft de beste optie. Richt je vooral op het uit de grond trekken, alles wat daarboven zit, krijgt dan geen voedsel meer en zal afsterven. Het is iets dat je iedere week moet nalopen. De wortels zijn dik en vol zetmeel en kunnen weer snel uitlopen. Die scheuten trek je er ook onmiddellijk uit. Na een aantal maanden dit rigoureus doen, raken de wortels uitgeput en zullen ook uitdrogen. Besef dat ieder groen blaadje weer bijdraagt aan het opbouwen van reservevoedsel wat in de wortels wordt opgeslagen.
    Wanneer de planten op een plek staan waar je met een spitvork in de grond kan, kun je de wortels ook handmatig voor een groot deel verwijderen. Zeker nu het wat droger is, gaat dat makkelijker. Tenzij je op kleigrond zit.
    Zondag 25 Augustus 2019 om 15:25
  • Lieven G. Lieven G. Bij ons is het ook een echte plaag. Door het braakliggend stuk grond van de buren waarop men geen onderhoud doet blijft de winde maar opsteken. Het is vechten tegen de bierkaai als je geen chemische bestrijding wil doen.
    Maandag 26 Augustus 2019 om 09:47
  • Mita V. Mita V. Bedankt,dan doe ik maar gewoon verder met het uittrekken en hoop dat het eens zal minderen.
    Maandag 26 Augustus 2019 om 14:52
  • Roos T. Roos T. Trekken zal vechten tegen de bierkaai zijn en stukje wortel dat blijft zitten loopt weer uit.
    Maandag 26 Augustus 2019 om 19:20
  • Kiki B. Kiki B. In het voorjaar kan je heel goed de jonge zaailingen zien zitten, trek die er alvast dan uit. Maar dan wel met een handriek zodat de hele wortel mee komt, bij jonge plantjes zijn die nog niet zo heel lang. Oudere plantjes moet je echt heel diep uitgraven zodat zoveel mogelijk wortel mee komt, weer met de spitvork of kleine riek. Dat alles scheelt al heel veel. Daarna steeds bijhouden zodat de plant zich zelf uitput.
    Maandag 26 Augustus 2019 om 23:28
  • Mita V. Mita V. Dankuwel.
    Dinsdag 27 Augustus 2019 om 08:01
  • M. S. M. S. Ik trek ze uit maar heb de indruk dat hoe meer ik er verwijder, hoe meer en hoe beter (on)dit kruid groeit....
    Vrijdag 30 Augustus 2019 om 14:20