Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Germund S.Is dit straatgras of wildgras? En hoe krijg ik het uit het grasveld? Er staat aardig wat van dit op 400 m2 gras. Bedankt voor alle hulp!
    Maandag 9 September 2019 om 18:05

2 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Marianne Vandemoortele
    Ik kan er flink naast zitten maar door de "draadjes" aan de korrels zou ik aan gerst denken en in dat geval verdwijnt het met het gras afrijden want is eenjarig maar nogmaals , ik kan er goed naast zitten :-)
    Dinsdag 10 September 2019 om 14:34
  • Kiki B. Kiki B. oei, was mijn nachtmerrie:-(. Straat gras is amper te bestrijden, zaait zich namelijk gruwelijk uit. Heb zelf alle mogelijkheden geĆ«xperimenteerd. Achteraf eigenlijk niet gelukt. Het schijnt dat je een ander soort kan zaaien waardoor dit gras verdrongen wordt. Zou ik weer eens moeten opzoeken. Heb zelf het hele gras kapot gebrand en zelfs dat heeft niet geholpen. Heb nadien wel gezocht op andere zaadmengsels waarmee je in vroege wintertijd het gras kan inzaaien. Dat is namelijk de truuk, ingewikkeld verhaal overigens.
    Zaterdag 14 September 2019 om 00:56