Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

David   Stokroos (algemeen) (Alcea rosea)

  • David G.Kan deze plant buiten overwinteren? Ik heb er een 10-tal gezaaid in april en ze staan nu in volle grond in de tuin. Ik heb ergens gelezen dat ik ze misschien ook oppot tijdens de winter? Wat is het best?
    Zaterdag 14 September 2019 om 10:37

4 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Het liefst staan ze bij muren of zelfs in bestrating, dus niet te rijke en wel goed gedraineerde grond. Ondanks dat zijn ze wel blij met wat extra water bij heet weer. De bladeren kunnen aangetast worden door roest. Cola helpt. Maar het afknippen van de aangetaste bladeren ook. Slakgevoelig. Als je ze in het najaar bijtijds afknipt staan ze jarenlang en zaaien ze zich goed uit. De zaailingen krijgen soms andere kleuren maar wel met prachtige schakeringen. Verplanten zal in een heel vroeg stadium moeten gebeuren ivm de penwortel zoals Bert al aangaf. Lukt dan overigens wel goed hoor.
    Zondag 15 September 2019 om 22:35
  • Frank en Saskia D. Frank en Saskia D. ..als je hem in het najaar afknipt, waar doe je dat precies?
    Donderdag 3 Juni 2021 om 22:48
  • Pascal G. Pascal G. Enkel de stengels volledig wegknippen.
    Vrijdag 4 Juni 2021 om 21:17
  • Kiki B. Kiki B. Niet te diep, ik knip ze pas in het voorjaar af.
    Maandag 21 Juni 2021 om 23:00