Op 31 mei 2024 zal MijnTuin beëindigd worden. Voor meer informatie, kan je terecht op deze pagina

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

William   Blauwe aardappelstruik (Solanum rantonnetii)

 • William J.Ik heb deze plant gekregen ter ere van ons nieuwe huis. Nu lees ik dat hij het beste kan overwinteren in een koele ruimte. Ik heb echter koude kas of iets dergelijks. Kan hij ook in huis staan of is het daar te warm voor?
  Zondag 15 September 2019 om 20:37

4 reacties

 • William J. William J. Ik bedoel dus geen koude kas oid.
  Zondag 15 September 2019 om 20:40
 • Kiki B. Kiki B. In huis overwinteren kan, maar dan moet de temperatuur zo ongeveer maximaal 10 graden zijn. Hij heeft licht nodig en in de herfst een goede snoeibeurt. In de winter heel matig water geven maar vooral niet laten uitdrogen. Misschien is een verwarmde garage waar licht komt een optie?
  Zondag 15 September 2019 om 21:58
 • William J. William J. Dank je Kiki, helaas heb ik geen garage en alle kamers in het huis worden gebruikt dus verwarmd. “Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken”, maar het is toch beter om er goed over na te denken wat voor plant je iemand cadeau geeft. Ik heb nog even om een oplossing te bedenken want het lijkt mij wel een mooi plant.
  Maandag 16 September 2019 om 08:56
 • Kiki B. Kiki B. Op een hele beschutte plaats zou je kunnen proberen om de plant achter een rietmat de winter door te laten komen ( maar heb er een een hard hoofd in )
  Een andere methode die wel eens werkt is om de plant in te graven met een korf van gaas met blad eromheen. maar is eigenlijk wel een lapmiddel wat soms werkt en soms ook niet.
  Beide methoden doe je liefst onder een afdak. Werkt ook bij andere vorstgevoelige planten.
  Derde optie is om de plant in te graven in een kuil afgedekt met droog blad met een plank erover. Dit is een bekende manier om o.a. fuchsia's te laten overwinteren.
  Vierde optie om te overwegen: koop in het voorjaar een nieuwe plant. Ze zijn niet zo duur en je hebt er lang plezier van.
  Dinsdag 17 September 2019 om 22:38