MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • JefDag

  Mijn zoon wil graag de treurwilg uit zijn tuin verplanten naar zijn nieuwe tuin, bij zijn nieuwe woning.
  Misschien vind je dat raar, maar hij heeft tussen de wortels van de geplante jonge treurwilg, de asse van zijn overleden moeder gestrooid, dus daar zit ook een sentimentele waarde aan vast.
  Ondertussen heeft die boom een stamdoormeter van zo een 25 cm, dus geen kleine boom meer.
  Men heeft hem gezegd dat hij eerst in de herfst de boom moet snoeien ( hij moet verplant zijn voor eind december) , dan de boom uitgraven op zo een 50 cm rondom de stam gemeten, en hem dan verplanten.
  Tch heb ik ooit gelezen dat men ruim tevoren, ik bedoel een maand of twee voor het geplande uitgraven, met een steekspade op zo een anderlave meter van de boom de wortels diep moet doorsteken, om de fijne wortelaangroei al te stimuleren, en dan pas de boom uit te graven.

  Heeeft iemand ervaring met dergelijke procedure, of leest een boomexpert dit en wil hij ons goed advies verstrekken., Alvast bedankt

  Jef
  Maandag 16 September 2019 om 15:54

1 reactie

 • Marianne V. Marianne V. Die wortels afsteken is ook de truuk die toegepast wordt bij kerstbomen met echte kluit. Ik weet alleen niet of er nog tijd genoeg is om dat meerdere keren te doen vóór december. Ik zou het in elk geval nog proberen. Kort snoeien is zeker ook een goed idee maar let op dat je nog een tak de hoogte laat in gaan want anders gaat de kruin nadien veel te laag beginnen. Ik zou beide tegelijk proberen,zeker ald het andere alternatief is dat hij de boom moet achterlaten. Succes :-) Maandag 16 September 2019 om 16:27