Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Harriët v.IJzerhard Verbena bonariensis heb ik in mijn border staan. Maar deze groeit steeds aan de rand van de borders. Ik zou deze graag willen verplanten naar het midden van de border. Is dit mogelijk en wanneer kan ik dit het best doen. Zit te denken om dat nu te doen zodat de wortels nog wat aangroeien voor de vorst. Heeft iemand hiermee ervaring?
    Woensdag 18 September 2019 om 12:05

4 reacties

  • Roos T. Roos T. Als je ze kort knipt en zorgt dat ze voldoende water krijgen kan je dat best doen .Hier moet ik de zaailingen wegschoffelen want ze zaaien zich te overvloedig uit..Ik heb ze ook tussen mijn rozen staan en in de borders ,Bij ons is het momenteel erg droog in de tuin ,
    Woensdag 18 September 2019 om 16:00
  • Kiki B. Kiki B. Doordat ze zich zo uitzaaien gaan ze steeds ergens anders staan. Het makkelijkste is om wat zaailingen op te potten in het voorjaar en deze later op de juiste plek te zetten. De ouder-planten zijn niet langlevend en grote kans dat ze in de winter doodgaan. Dus als je jouw Verbena wilt verplaatsen zou ik zeker afwachten tot het voorjaar zo rond begin april. Je kan de huidige plant wel voorzichtig wat rondom afsteken, zodat zich een compacte wortelkluit vormt.
    Een andere mogelijkheid is de huidige Verbena uitsteken en oppotten in een wat ruime pot. De pot laat je dan op een beschutte plaats overwinteren. Zorg wel voor een goede drainage in de pot. In het voorjaar kan je hem dan meteen op de juiste plek zetten. Ik zou kiezen voor de laatste optie, want succes is dan vrijwel verzekerd.
    Woensdag 18 September 2019 om 22:37
  • Harriët v. Harriët v. Bedankt voor jullie reactie. Ga het oppotten eens proberen met een gedeelte en de rest in het voorjaar. Ga het dan ervaren wat het beste werkt.
    Donderdag 19 September 2019 om 11:30
  • Roos T. Roos T. ik heb een week geleden verbena,s verplant .,kort geknipt en water gegeven en ze staan er goed bij.
    Vrijdag 20 September 2019 om 15:48