Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Hans D.Onze dit jaar aangeplant rhododendron staat er al maanden zo bij.. Hij staat op een half zonnige plek.. Heeft bloemen gehad maar ook die waren niet top; niet helemeel geopende knoppen. Wat moeten we doen om hem weer mooi te laten worden?
    Zaterdag 21 September 2019 om 18:50

10 reacties

  • Roos T. Roos T. Kan droogte zijn of er zitten larven van de lapsnuit kever aan de wortels.Denk zelf eerder aan droogte.Maak dan gietgeul rond de struik die je steeds weer vult met water .Aarde neemt pas langzaam water weer op is mijn ervaring .
    Zaterdag 21 September 2019 om 19:48
  • John u. John u. rhododendron cycade
    Zaterdag 21 September 2019 om 23:34
  • John u. John u. geef tikje aan de bladeren , als ze dan opvliegend beeld laten zien weet je dat je moet spuiten. Middel wat ook werkt tegen boktor is mijn ervaring
    Zaterdag 21 September 2019 om 23:35
  • Rita J. Rita J. Ik heb voor de 1e keer hetzelfde voor met een paar van mijn rodo's. Ben naar een tuincentrum geweest en ze denken aan de bladvlekkenziekte (soort schimmel), heb iets meegekregen om te spuiten en dat gisteren gedaan, dus even afwachten.. Bladeren worden ook eerst geel en dat zie ik nu wel niet op jouw foto. @John : als het wel degelijk de cicade is, dan blijft het blad mooi groen, maar worden de knoppen bruin omdat het beestje zijn eitjes erin legt, en zo een schimmel naar binnen brengt. Maar zoals gezegd deze tasten de bladeren absoluut niet aan. En met een tik zie je ze idd opvliegen. Veel succes !
    Zondag 22 September 2019 om 09:42
  • Rita J. Rita J. Ik probeer dat ook zoveel mogelijk te vermijden, maar het is geen insecticide, het is een schimmelwerend product. Dat voor de cicades natuurlijk wel maar zoals gezegd, maakt het insect de plant niet kapot, je gaat alleen minder bloemen hebben, dus je hoeft hiervoor echt niet te spuiten. En mijn rodo's staan er al meer dan 10j zonder enig probleem, dus ligt absoluut niet aan de standplaats of bodem.

    Zondag 22 September 2019 om 10:06
  • Roos T. Roos T. Kijk eens aan de wortels of er geen larven zitten.Ik heb het ooit gehad en had dezelfde verschijnselen.Eerst dacht ik aan droogte maar dat was het niet en heb een expert laten komen die in de grond ging kijken en daar zaten ze.
    Zondag 22 September 2019 om 10:20
  • Rita J. Rita J. Oei, oké, ik ga dat zo snel mogelijk doen, moet er dan wel onderkruipen want zijn geen kleine struiken meer. Zijn die larven direct goed zichtbaar of moet ik eerst wat graven ? Alvast bedankt voor je tip hoor !
    Zondag 22 September 2019 om 10:22
  • Hans D. Hans D. Bedankt allemaal voor de reacties! Ik ga ermee aan de slag en laat weten wat het was.
    Zondag 22 September 2019 om 20:54
  • Roos T. Roos T. Je zal wat moeten graven want ze leven aan de wortels.Wit met bruine kop.
    Donderdag 26 September 2019 om 13:34
  • Hans D. Hans D. Het is (gelukkig) toch gevalletje "te droog". Inmiddels verzet naar ander plekje (hij stond wat onder de Japanse esdoorn) en extra water gegeven, ziet er al beter uit. Geen enkele kever of larve te zien!
    Zaterdag 28 September 2019 om 15:03