Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Erik v.Ik heb een lijsterbes in mijn tuin staan met een dubbele stam. Hij staat er al bijna 25 jaar. Vorig seizoen begon de schors langzaam te scheuren en open te staan. Dit seizoen is dat alleen maar erger geworden. Ik denk dat ie het loodje gaat leggen, want de bessen staan er niet florissant bij. Waardoor is dit gekomen? Tot 5 jaar terug heb ik een kat gehad die zijn nagels scherpte op de bast. Zou dat het begin van de ellende zijn geweest?
    Dinsdag 24 September 2019 om 08:51

4 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Wat de oorzaak is weten we niet. De Lijsterbes heeft wel vaker openscheurende basten en op zich kan dat geen kwaad. Zolang het hout van de boom zelf maar niet aangetast wordt. Met inzoomen op de foto kan ik hier geen goed antwoord op geven. Ik zou je aanraden om een 'Boomexpert' te vragen om er even naar te kijken.
    Dinsdag 24 September 2019 om 23:19
  • Roos T. Roos T. Ziet er niet goed uit zo,n groot stuk zonder bast.
    Woensdag 25 September 2019 om 10:07
  • Roos T. Roos T. Ik vind het er zorgelijk uitzien,dit is niet een scheurtje.
    Woensdag 25 September 2019 om 13:12
  • Corrie V. Corrie V. Je kunt de stam sterker maken door er kalk op te smeren, eerst wat glad maken, het houdt de ev. Rotting tegen en geeft de struik meer kracht
    Woensdag 25 September 2019 om 22:34