MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Natallia K.Goede middag,
  Ik heb kleine vraag ivm insecten in potgrond van mijn roos
  Sinds kort heb ik veel kleine doorzichtige kevertjes gezien in de grond en mijn plant is zeer zwak geworden

  Wat kan ik daar aan het doen?

  Alvast bedankt voor uw antwoord,
  Met vriendelijke groeten,
  Natallia
  Vrijdag 27 September 2019 om 14:55

3 reacties

 • Roos T. Roos T. Ik heb veel rozen in de tuin en ook meerdere boeken over rozen en ziektes maar wat jij beschrijft kan ik er niet in vinden? Is er vraat te zien aan de wortels?Misschien eens navraag doen bij een rozenkweker .Zou zeker de aarde vernieuwen en de wortels goed afspoelen en de rozen terug knippen voor je ze herplant en ook de potten met goed heet water schoonmaken.Ook op internet vind ik niets. Vrijdag 27 September 2019 om 16:17
 • Natallia K. Natallia K. Dank u wel voor uw reactie
  Het zijn waarschijnlijk springstaarten dus bijna onmogelijk om iets tegen te doen

  Met vriendelijke groeten
  Natallia
  Vrijdag 27 September 2019 om 17:07
 • Kiki B. Kiki B. Oeps, dat klinkt niet leuk! Ik bemerk hier ook andere aantastingen dan ik gewend ben. Op zich ben ik het geheel eens met Roos dat het verstandig is om de gehele potgrond te vervangen. Dit zou je dan het beste vanaf eind oktober kunnen doen zodat je ook de wortels van de roos kan uitwassen. Je zou dan de roos in nieuwe aarde kunnen oppotten waarbij je eigenlijk dezelfde methode hanteert als bij taxuslarven in potgrond. Pireco heeft een middel dat je door de grond kan mengen waardoor de wortels en de plant minder aangenaam worden voor roofdiertjes, zoals taxuslarven en kevertjes. Pireco Bodeminsecten ( even op googlen) wordt tegenwoordig verkocht bij o.a. de Welkoop onder een private label. Het werkte altijd prima. De korreltjes meng je door de potgrond.
  Neemt niet weg dat we nu nog niet weten over welk beestje we praten en het is dus even experimenteren of het gaat helpen. Baadt het niet dan schaadt het niet. Het is een gifvrij middel. Laat even weten hoe het verloopt.
  Vrijdag 27 September 2019 om 21:40

2 tuiniers vinden dit leuk