Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

7 reacties

 • Sonja H. Sonja H. Die van mij ook ! Woensdag 2 Oktober om 21:54
 • Kiki B. Kiki B. Hoi Cor, dat kan meerdere oorzaken hebben. We hebben (hier althans) een extreem droge zomer gehad met veel sterke zon. Beide zijn geen goede omstandigheden voor de Skimmia. Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat je per ongeluk een kalkhoudende meststof gebruikt hebt (zoals bijvoorbeeld Culterra) . Skimmia kan niet tegen een kalkhoudende grond omdat ze dan niet de voor haar juiste mineralen en voedingsstoffen kan opnemen.
  Je zou kunnen proberen om de grond rondom het plantgat /kluit te verbeteren met turf. Water hebben ze inmiddels wel genoeg gehad :-)
  Donderdag 3 Oktober om 22:59
 • Cor d. Cor d. Kiki bedankt voor het advies ik heb inderdaad Culterra gebruikt ga het met turf proberen op te lossen. gr cor



  Vrijdag 4 Oktober om 09:40
 • Cor d. Cor d. Hoi kiki ik heb inderdaad culterra gebruikt het is NPK10-4-6 maar ik zie niet op de verpakking dat er kalk in zit.mag ik dit niet meer gebruiken voor de skimia. vr gr Cor Vrijdag 4 Oktober om 20:16
 • Kiki B. Kiki B. In tegenstelling tot vroeger vermeldt Culterra opde website helaas niet meer wat de exacte samenstelling is.
  Dat is heel jammer. Op een oude zak die ik hier nog had staan staat echter duidelijk dat er o.a. vleesbeendermeel en kippenmest in zat, zelfs in percentages. Dit zijn beide kalkrijke stoffen.
  Vleesbeendermeel bestaat uit beenderen, en ander slachtafval zoals huid, haar en hoorn. Culterra is een prima meststof voor planten die niet van zure grond houden.
  Voor de zuurminnendeplanten zou ik het zeker afraden, zolang er geen duidelijkheid meer gegeven wordt betreffende de samenstelling. Heb je misschien ook nog andere meststoffen gebruikt?
  Vrijdag 4 Oktober om 23:09
 • Kiki B. Kiki B. Zoals misschien houtas? Vrijdag 4 Oktober om 23:12
 • Cor d. Cor d. Kiki dank je wel voor de uitleg. vr. gr. Cor

  Vrijdag 4 Oktober om 23:16