MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • H. P.Mijn hortensia's (Serrata) hebben deze en vorige zomer onder de zon geleden. Ik zou ze nu willen verplanten, blijkbaar is dit de beste periode. Is het een goed idee om ze aan de rand van de kroon van een treurwilg te planten? Gaat de treurwilg niet teveel concurreren (wortelstelsel, water), of is het juist goed?
    Zaterdag 5 Oktober 2019 om 11:24

2 reacties

  • Roos T. Roos T. Ik weet dat de wortels van een boom zo groot zijn als hun kruin maar zelf heb ik meerdere hortensias staan onder inlandse en amerikaanse eiken.E:k jaar krijgen ze wel dikke laag van onze eigen compost.
    Zaterdag 5 Oktober 2019 om 13:09
  • Kiki B. Kiki B. Mijn eigen ervaring is dat het planten van Hortensia's onder bomen niet altijd een succes is. Roos zorgt heel goed voor haar planten en brengt een dikke laag compost aan, dat scheelt al enorm. Eiken wortelen echter diep dus die zullen minder concurrentie geven. Wilgen wortelen heel oppervlakkig, dan is het een ander verhaal. Ten eerste zou je de wortels van de wilg makkelijk kunnen beschadigen en ten tweede zullen de wortels van de wilg veel vocht wegzuigen bij de hortensia's. Mijn advies zou dus zijn om jouw hortensia's dus niet aan de rand van de treurwilg-kroon te planten. Wellicht is het een optie om ze verder van de boom-kroon te plaatsen zodat ze nog wel van de schaduw kunnen genieten? Eventueel kan je er dan een barrière tussen zetten. Zaterdag 5 Oktober 2019 om 21:19