Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Mieke G.Ik probeer al jaren een mooie helleborus te houden in de tuin. Ik koop goede en sterke planten in een pot. Na de winter zet ik ze in volle grond in de hoop tegen de herfst opnieuw bloei te krijgen. Echter, ik zie ze zienderogen in de grond kruipen en helemaal verdwijnen. Waar moet ik op letten bij aankoop, plantplaats en bemesting. Ik ben een beetje jaloers als ik hele borders in de buurt zie. Ik ben trouwens een bloemschikster en gebruik in de herfst en winter zeker de bloemen en de uitgebloeide bloemen, vandaar dat ik ze heel graag in mijn tuin wil hebben. Wie helpt mij? Dank.
    Zondag 6 Oktober 2019 om 16:04

2 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Die van mij zijn heel gevoelig voor bladluizen , en het gekke is dat bij helleborus de bladluizen vooral aan de onderkant van de bladeren hangen. Gaan die plots slap hangen dan heb je prijs.
    Zeker bestrijden want ze brengen een voor helleborus dodelijke schimmel over , bladeren 'verslijmen' en rotten gewoon weg. Ik controleer zeer regelmatig en meestal lukt het met zeepoplossing om ze onder controle te houden, als je er op tijd bij bent en er niet teveel op zitten
    Zondag 6 Oktober 2019 om 18:15
  • Mieke G. Mieke G. Dank jullie wel. Ik zal met goede goed nog eens herbeginnen
    Zondag 6 Oktober 2019 om 19:44