MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Erica v.Het eerste jaar met gras/bloemen veld.
  We hadden ons grasveldje gemaaid heel kort het afval opgevangen in bak en daarna twee keer geverticuteerd met een elektrische machines.
  De grond afgraven is voor ons geen optie omdat we beide invalide zijn.
  Het is niet zo geworden als we verwacht hadden een tuin vol grote bloemen en wuivende aren.
  Het vogelzaad nekte on, Radijsjes geven net zoveel mooie gekleurde bloemen, we hadden wel rode hennep, rolklaver, cichorei, korenbloemen, kommerkruid en zonnebloemen.
  Daarna kwam met een heel mooi fijn blad nog fijne dan dat van peentjes en dat werd ruim anderhalve meter hoog , het gaf haast geen bloemen die waren heel fijn, door de hevige buien van de afgelopen tijd was het allemaal geknakt dus dat hebben we verwijderd en daar kwam een hele boel zaad uit zo fijn dat het grote stofwolken leken.
  We hebben wel genoten van de insecten en vlinders die kwamen.
  Er was een soort pad in gekomen waar ik liep met mijn rollator om de waterbakken van water te voorzien.
  Er is ook een houtduif die iedere dag door het onkruid loopt te struinen.
  Voor het eerst hebben we hulp moeten vragen bij het snoeien dat hebben we altijd samen kunnen doen maar dat lukt niet meer.
  Fotograferen gelukkig nog wel.
  Ons bloemengrasveld ziet er niet uit, er bloeit nog wel wat maar verder lijkt het een moestuin met kool.
  Moet ik dat gewoon eruit halen als dat lukt of heeft dat ook mooie bloemen?
  Woensdag 9 Oktober 2019 om 13:06

2 reacties

 • Kiki B. Kiki B. Hoi Erica, best lastig hé , om een bloemenweide aan te leggen. Belangrijkste is dat je de grond zo arm mogelijk houdt en twee keer per jaar maait. het maaisel voer je inderdaad af. Dus in het voorjaar en in augustus. Zaailingen slaan vaak slecht aan, meestal is het handiger om wat jonge plantjes uit te zetten. Ik zou het nu voor deze komende winter even laten zoals het is en dan in het voorjaar weer kort maaien. Maai-afval afvoeren. En vooral genieten van alles wat je nu ziet, zoals de insecten, de vlinders en de houtduiven :-). Woensdag 9 Oktober 2019 om 22:20
 • Erica v. Erica v. Hallo Kiki,
  Dank je wel voor je advies, wij leven op arme grond, Ik dacht dat waarschijnlijk de kool de grond nog wat armer zullen makken en ik ga zeker je advies opvolgen om in het voorjaar jonge plantjes uit te zetten en natuurlijk eerst maaien.
  Erg hé ik verlang nu al naar het voorjaar. ;-)

  Groetjes Erica
  Woensdag 9 Oktober 2019 om 23:16