MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

2 reacties

 • Sonja H. Sonja H. Verzorging
  Wanneer Pennisetum planten. Pennisetum (lampenpoetsersgras ) kan vanaf het late voorjaar tot aan het begin van de herfst aangeplant worden. Behalve in zeer droge periodes en wanneer het vriest.
  Pennisetum herplanten. Pennisetum kun je zonder meer verplaatsen of verplanten. Dat kun je het beste in april doen, wanneer de grond begint op te warmen.
  Pennisetum vermeerderen
  Pennisetum vermeerderen. In april als de eerste, nieuwe scheuten zichtbaar zijn en de grond goed begint op te warmen, kan het siergras Pennisetum gedeeld worden. Delen gaat heel goed met een groot mes ( keukenmes) als de plant niet te groot is. Snijd de wortelkluit in 2 of 3 delen. Gaat het om een enorme, volwassen kluit, dan is het beter om de zaak anders aan te pakken. Deel de kluit met een spa door tweeën, terwijl hij nog in de grond zit. Graaf vervolgens de gedeelde stukken uit en til ze op uit de grond. Plant de gedeelde stukken aan waar je ze hebben wilt. Geef ze ruimschoots water.
  Woensdag 30 Oktober 2019 om 12:32
 • Kiki B. Kiki B. Zou zonde zijn om het nu te doen want de plant is nu op zijn leukst. In eind maart / begin april is een goede tijd. Zodra je kleine groeipuntjes ziet komen in het hart van de plant kan je hem kort knippen, net boven de groeipuntjes. Dat is ook het beste moment voor verplanting en eventueel delen. Woensdag 30 Oktober 2019 om 19:46