Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

7 reacties

  • Caroline M. Caroline M. voor de volledigheid: het betreft Salvia microphylla
    Vrijdag 29 November 2019 om 14:07
  • Margo G. Margo G. Is heb deze Salvia's al jaren in mijn tuin staan en knip ze altijd pas in het voorjaar flink terug (15 tot 20 cm boven de grond). Juist omdat ze wat vorstgevoelig kunnen zijn. Overigens zijn ze behoorlijk sterk, je hoeft ze alleen af te dekken bij strenge vorst. Een graad of twaalf onder nul verdragen ze moeiteloos. Zelf dek ik nooit af. Je zou voor de zekerheid in de vroege zomer wat stekken kunnen nemen. Deze salvia stekt namelijk heel gemakkelijk. De stekken kun je dan binnen laten overwinteren.
    Vrijdag 29 November 2019 om 14:29
  • Caroline M. Caroline M. ah, ok, een geruststelling. Ik zie in tuinprogramma's dat ze dit in pot binnen zetten. We zouden hier later nog een bloemenweide aanleggen met grassen en deze salie vooral. Goed om weten dat ze tegen iets kunnen
    Vrijdag 29 November 2019 om 16:24
  • Kiki B. Kiki B. Ze kunnen heel veel hebben maar het zetten in een bloemenweide is een ander verhaal. Probeer het eens uit en laat het ons weten . Ben benieuwd!
    Zaterdag 30 November 2019 om 00:36
  • Caroline M. Caroline M. @kiki bernt Zal ik doen !
    Zaterdag 30 November 2019 om 16:01
  • Margo G. Margo G. Planten in potten zijn altijd veel vorstgevoeliger dan planten in de volle grond. Vandaar het advies om ze binnen te zetten. Ik ben ook echt benieuwd naar de bloemenweide.
    Zondag 1 December 2019 om 14:33
  • Mari Mari Salvia microphylla maar ook Salvia greggii is redelijk winterhard. Ze verdragen ongeveer -8 tot -10 graden vorst. In goed gedraineerde grond en op een beschutte plaats kunnen ze tijdens de winter in de volle grond blijven staan. Breng ter bescherming bij matige vorst rond de basis van de plant een flinke laag compost, of anders dennentakken of stro aan.
    Zondag 1 December 2019 om 19:58