Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Carla h.In onze (nieuwe) tuin staat een oude en verwaarloosde forsythia met allerlei bolvormige parasieten (o.i.d.). Kan ik na de bloei de struik fors snoeien zodat hij weer voller wordt?
    Donderdag 5 December 2019 om 08:27

4 reacties

  • Mari Mari Forsythia snoeien. Een volwassen struik moet direct na de bloei in mei teruggesnoeid worden. Snoei elk jaar ongeveer 1/4 of 1/3 van de oudste takken, waaraan de uitgebloeide, bruine bloemen zitten, tot enkele centimeters boven de grond terug. Niet snoeien heeft tot gevolg dat de struik steeds minder rijk gaat bloeien.
    Donderdag 5 December 2019 om 14:46
  • Roos T. Roos T. Dit is forsythia galziekte en helaas niet te genezen.Struik verwijderen en zoek eens op internet of je op dezelfd plaats een nieuwe mag planten.
    Donderdag 5 December 2019 om 14:49
  • Carla h. Carla h. Hartelijk dank voor de reacties. We gaan de struik na de bloei weghalen, helaas, en er iets nieuws voor in de plaats planten.
    Donderdag 5 December 2019 om 22:18
  • Mari Mari Ik kon de foto van de "oude en verwaarloosde forsythia met allerlei bolvormige parasieten " niet zien. Maar dat een plant heeft parasieten betekent niet dat ze moet afgemaakt worden. Parasieten komen en gaan. Blijkbaar werd de plant nooit eerder teruggesnoeid (na de bloei) en daardoor ziet verwaarloosd. Gewoon na de bloei terugsnoeien en grote kans wordt ze gezonder van.
    Donderdag 5 December 2019 om 22:39