Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ief v.Ik heb een bodembedekker waarvan nu alle blasdjes een soort van omkrullen en krimpen. Heeft iemand misschien een idee of het een beestje is of een ziekte
    Maandag 9 December 2019 om 20:33

9 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Ik zie enkel dat er van de bladeren gegeten wordt. Geen ziekte dus.
    Maandag 9 December 2019 om 21:20
  • Roos T. Roos T. Ik zie wel slakken vraat en het blad wordt ook lelijker nu het het eiinde van het seizoen is.
    Dinsdag 10 December 2019 om 11:29
  • Roos T. Roos T. Ik zie ook slakken vraat en eind van seizoen gaan de planten in rust en wordt blad lelijk.
    Dinsdag 10 December 2019 om 11:31
  • Mari Mari Het opkrullen van het blad heeft meestal te maken met een tekort aan water. Ook het tegenovergestelde kan de oorzaak zijn dat er teveel water is gegeven. Als geen van deze twee gevallen het kan zijn is te weinig warmte of (koude) tocht.
    Dinsdag 10 December 2019 om 17:58
  • Mari Mari Het opkrullen van het blad heeft meestal te maken met een tekort aan water. Ook het tegenovergestelde kan de oorzaak zijn dat er teveel water is gegeven. Als geen van deze twee gevallen het kan zijn is te weinig warmte of (koude) tocht
    Dinsdag 10 December 2019 om 17:59
  • Kiki B. Kiki B. Tja, ik zie ook vraat, maar dan meer van kevertjes :-). De slak eet in het midden en het kevertje eet aan de rand van een blad. Het omkrullen en inkrimpen is het natuurlijke verschijnsel bij planten wat ze herfst noemen.
    Dinsdag 10 December 2019 om 20:56
  • Ief v. Ief v. Dank jullie wel voor de reacties. Ik wist wel dat er waarschijnlijk wel eens een slak langs kwam maar wist niet waarom de blaadjes krulden. Ik hoop dat ze in het voorjaar weer bij gaan komen.
    Woensdag 11 December 2019 om 08:33
  • Roos T. Roos T. Maak je geen zorgen .Bij mij is vaker aan planten gegeten .Nu is het het einde van seizoen maar volgend jaar komt alles weer goed.Probeer dan te voorkomen dat ze er weer aan eten kunnen.
    Woensdag 11 December 2019 om 18:41
  • Meike H. Meike H. Soms krult het blad omdat het luis heeft. Meestal is dat geen probleem. Mezen en winterkoning en roodborst vinden dat weer en lekkernij, dus als je de tuin vogelvriendelijk hebt, dan helpen zij mee het ongewenste gedierte op te ruimen.
    Vrijdag 13 December 2019 om 11:33