Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Dries L.Klopt het dat bolhortensia's alleen maar steriele bloemen heeft en dus niet nutig is voor hommels en bijen?? Is dit van de witte annabelle ook zo?
    Woensdag 18 December 2019 om 21:14

5 reacties

  • Floor v. Floor v. Idd. Ook annabelle hoort tot de bolvormige die steriel zijn. Beter is het om voor schermbloemige hortensia's te gaan om de insecten een plezier te doen
    Donderdag 19 December 2019 om 20:54
  • Dries L. Dries L. Da wist ik dus niet,zoals velen denk ik. Heb al annabellen staan in de tuin. De schoonte van de bloem is dus het enigste voordeel! Wel raar dat die steriel zijn,hoe planten die zich dan voort als er geen zaad gevormd wordt?? Worteluitlopers?
    Donderdag 19 December 2019 om 22:36
  • Roos T. Roos T. OP de site van hortensia kweker bertha,,s hof vind je een goede uitleg.
    Vrijdag 20 December 2019 om 17:18
  • Dries L. Dries L. Heb er onlangs een paar online gekocht van die schermbloemigen van de teller selectie. Daar dienen de steriele bloemen om de bijen te lokken naar de kleinere fertiele bloemen. We moeten denken aan de bijen want die hebben het al moeilijk genoeg. Zonder bestuiving zal je bijna geen fruit of groenten meer hebben!
    Vrijdag 20 December 2019 om 23:36
  • Roos T. Roos T. Zonder bijen sterft de wereld hebik eens gelezen.
    Zondag 19 Januari 2020 om 12:09