Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Annelies D.Wij hebben in ons gazon last van bruine plekken sinds het begin van de winter. Het zijn grasmatten die deze zomer gelegd werden. Ik vermoed dat dit komt door het feit dat de ondergrond te nat is. Kan iemand dit vermoeden bevestigen of ontkrachten?
    Zondag 22 December 2019 om 10:40

8 reacties

  • Roos T. Roos T. Is de bodem gefreesd of gespit voor de zoden gelegd werden?Zou in ieder geval dit voorjaar als het droog is veriticuteren .Nu kan je met riek met platte tanden op meerdere plaatsen gaten maken om te beluchten.Ik denk dat de mat zich wel zal herstellen dit voorjaar.Ik ben tegen frezen omdat het een soort koffiemolen is en slecht voor de bodem organisme.Toen ik gras liet zaaien heeft de hovenier een spitmachine gekocht omdat ik niet wilde laten frezen.Hij gebruikt die nog overal Ook pas bij mijn dochter die haar oude mat vernieuwen moest.
    Zondag 22 December 2019 om 13:59
  • Roos T. Roos T. Zou nog niet paniekeren.
    Zondag 22 December 2019 om 14:02
  • Roos T. Roos T. Je kan met riek met brede tanden gaten maken tenzij je een machine kan huren die pijpjes grond er uit trekt zodat je geen zijwaartse verdichting krijgt.Ik zou zeker wachten tot het droger en warmer wordt en zien hoe alles evolueert dan.
    Zondag 22 December 2019 om 15:33
  • Dries L. Dries L. Het lijkt me sterk dat dit door de regen komt tenzij het vocht(plassen) lang blijft staan. Bij kleigrond is die kans veel groter. Is er compost ingewerkt voor de matten gelegd werden? Dan creeëren de wormen een natuurlijk drainage en hoef je niet te prikken met een riek. Voor alle aanplantingen,ook het gazon gebruik je altijd het zwarte goud!
    Ik zit hier op laaggelegen grond en het gras is iets gelig en zeker niet bruin. Ook niet te véél erinlopen als het zeer nat is.
    Dinsdag 24 December 2019 om 21:27
  • Pascal G. Pascal G. Een paar weken terug heeft het 's nachts en 's morgens een paar keer gevroren. Hebben jullie toen veel door het gras gelopen, Annelies?
    Donderdag 26 December 2019 om 09:54
  • Annelies D. Annelies D. Er is goede (compost)grond vooraf aangebracht maar daaronder zit kleigrond. Erg veel hebben we er niet doorgelopen, en toch zeker niet over het gehele oppervlak. We hebben wel 3 katten die er frequent in vertoeven maar dat zijn lichtgewichten...
    Zondag 29 December 2019 om 19:49
  • Pascal G. Pascal G. Dat gaat het dan niet zijn. Alsook indien er beestjes aan de wortels knagen zie je doorgaans plukken gras en zie je de eksters het losse gras uittrekken. Dat zal het waarschijnlijk ook niet zijn? Een andere mogelijkheid: In de herfst te lang wachten om de afgevallen bladeren weg te harken zal op de plaatsen waar de bladeren het dikst liggen, het gras verstikken.
    Zondag 29 December 2019 om 21:23
  • Roos T. Roos T. Als het werk gedaan is door een hovenier zou je het hem kunnen vragen.Is er gefreesd of gespit vooraf?
    Maandag 30 December 2019 om 17:16