MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Marleen O.Gezien de waardevolle tips op mijn eerste vraag (dank @Kiki en @Roos!) en de hoeveelheid vragen die ik nog ga hebben over de verdere aanleg van mijn tuin, denk ik dat ik op zoek moet gaan naar iemand die mij kan helpen met de opzet van mijn tuin. Wat waar, hoe te beginnen, wat wel en vooral wat niet? Een tuinarchitect, of iemand die goed kijk heeft op aanleg van tuinen, incl de planten. Ik hoef echt niet in 1x klaar te zijn, de tuin mag heel graag groeien, maar zou wel graag een idee willen krijgen. Nu is het 2500m2 gras met een paar jonge bomen er in (3x Koelreuteria paniculata, meerstammig, 1x gele treurwilg en 1x Gleditsia Sunburst, ook meerstammig).. Wie zou me hier goed bij kunnen helpen, met wie hebben jullie goede ervaringen? Dank!
  Vrijdag 3 Januari 2020 om 09:19

3 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Zoals Ko al aangeeft eerst een plan maken. Smaken verschillen natuurlijk en de meeste zaken moet je zelf beslissen alsook en vooral de voor en nadelen. Ga je die boompjes behouden? Weet je hoe groot ze worden?Is de grond te drassig? Dan moet hij dan opgehoogd worden? Rondom een afsluiting kan jou en de planten beschermen tegen de wind. Kies je dan voor een duurdere vaste afsluiting of vindt je snoeien geen probleem? Bij deze oppervlakte zou ik ook naar de onderhoudsvriendelijkheid kijken. Degelijke boordstenen, worteldoek (op voorwaarde dat er geen hoge bomen staan). De helling naast het huis verleent er zich toe een prachtige waterval met een riviertje te maken. Wil je deze onderhoud en - of heb je daar tijd voor? Is het huidige terras ruim genoeg? Is er stroomvoorziening in de tuin? Zo niet dan dient dat als één van de eerste zaken te gebeuren. Altijd handig. Hetzij voor een vijver, fontein, tuinverlichting of verlichting in een tuinhuisje. Voorzie ook meerdere spatwaterdichte stopcontacten in de tuin.

  Kijk eerst en vooral naar de vormgeving van de tuin, je kan hier eventueel al enkele planten in gedachten houden maar bekommer je toch beter als laatst over de beplanting. Ook al heb je voor de aanleg en vormgeving enkele jaren nodig. Bovendien hoef je dan tijdens de aanleg geen planten te onderhouden.
  Als je zelf een plan tekent probeer een eigen concept te creëren en spiegel je niet aan de doorsnee tuin.
  Vrijdag 3 Januari 2020 om 14:21
 • Kiki B. Kiki B. Je kan mij altijd benaderen. Bij voorkeur eerst via prive bericht, dan kan ik je mijn emailadres geven. Zaterdag 11 Januari 2020 om 02:00
 • Kiki B. Kiki B. Graag wel via email zoveel mogelijk informatie geven , alsmede foto's en locatie. Zaterdag 11 Januari 2020 om 02:02