MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Paul V.Goedemiddag,

  Ik ben van plan om verjongingssnoei toe te passen op o.a. Rhododendron, aucuba, laurier en hulst. Ik weet dat als ik het nu doe ik de bloemen er uit knip maar dat accepteer ik.
  Is het verstandig om nu echt flink te zagen in deze heesters? Of beter wachten tot maart met minder kans op strenge vorst..?
  Vrijdag 17 Januari 2020 om 15:02

6 reacties

 • Danny V. Danny V. Je zegt het zelf, effe wachten nog. Vrijdag 17 Januari 2020 om 16:58
 • Roos T. Roos T. Alleen jong blad is gevoelig voor vorst dus gevaar is er niet. Er loopt nu niets meer uit dat wordt pas weer in het voorjaar.Je mist wel de bloei in de rhodo,s die kan je ook direkt na de bloei snoeien. Vrijdag 17 Januari 2020 om 19:22
 • Paul V. Paul V. Ok, is er geen kans op vorstschade op de snoeiwonden/zaagwonden? Vrijdag 17 Januari 2020 om 20:53
 • Danny V. Danny V. Kans op vorstschade is er wel degelijk op de snoeiwonden....dus wachten.
  En zoals Roos zegt ....wachten met de Rodo's tot na de bloei..... nu snoei je naast de bloemknoppen ook ALLE groeipunten weg en komt de struik moeilijker op gang .
  Dit jaar hebben we bij mijn zoon (oud huis gekocht) 50 j oude rodo's ( + 3m) drastisch gesnoeid NA de bloei en de struiken zitten nu weer al vol met nieuwe groene scheuten, wel zullen er geen bloemen dit voorjaar verschijnen, 1 j wachten.
  Zaterdag 18 Januari 2020 om 11:20
 • Paul V. Paul V. Ok, bedankt! Zaterdag 18 Januari 2020 om 14:12
 • Kiki B. Kiki B. Wachten tot half april is de beste optie. Nu snoeien zolang er niet direct vorst in het verschiet ligt kan niet echt heel veel kwaad. Maar zou dat alleen doen als het niet anders kan. Een en ander is afhankelijk hoe diep je wilt snoeien. Beetje terugknippen kan echt geen kwaad. Diep takken zagen is een ander verhaal. Zondag 19 Januari 2020 om 00:29