MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Adrie D.Een ander dom idee dat ik tijd geleden had : zet aantal zaailingen van een hibiscus in een pot en probeer er een gevlochten stam hibiscus van te creëren. Waarschijnlijk hebben ze veel te weinig ruimte en of voeding gehad wamt zijn voor geen meter gegroeid vorig jaar.
  Tot mjn verbazing zag ik dat deze in de pot nu al aan het schieten is ??
  Zaterdag 18 Januari 2020 om 14:48

6 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Heel vreemd want een hibiscus loopt in normale omstandigheden ,buiten, pas uit half mei, als je net begint te denken dat hij morsdood is Zaterdag 18 Januari 2020 om 22:56
 • Roos T. Roos T. Moeten in voorjaar gesnoeid worden. Zondag 19 Januari 2020 om 10:06
 • Roos T. Roos T. Ik zie toch al groene knoppen .Hibiscus moet elk jaar gesnoeid worden om hout jong te houden.Ben benieuwd of dat vlechten een succes kan worden.Onderin waar je de vlegt niet kan smoeien zal het hout steeds dikker worden em elkaar mischien verdringen.,maar leuk expiriment. Zondag 19 Januari 2020 om 12:06
 • Marianne V. Marianne V. Mss ligt het aan de soort maar hier is pas in mei het eerste groen te zien en dit al 20 jaar Zondag 19 Januari 2020 om 12:19
 • Adrie D. Adrie D. Vorig jaar gedroegen ze zich heel anders , ze begonnen zeer laat. Had het al bijna opgegeven, dacht die zijn dood. Heb gisteren ook nog een andere hibiscus-zaailing verplaatst die te dicht bij een muur stond en deze is ook al aan het uitlopen.
  Mijn ervaring met hibiscus is als Marianne beschrijft: normaal beginnen ze erg laat in het jaar. Raadsel dus..
  Zouden ze wellicht beter groeien met meer ruimte ??
  Zondag 19 Januari 2020 om 12:39
 • Pascal G. Pascal G. Iets uit proberen met planten is nooit een dom idee maar uiteindelijk leerrijk. En lukt iets niet,...dan weet je dat je het de volgende keer anders moet aanpakken.
  Vermoedelijk hebben jouw hibiscussen op een beschut zonnig plekje gestaan. In combinatie met het zachte weer laten ze nu reeds hun eerste bladeren zien.Stond de pot tegen de woning aan dan profiteert de plant bovendien van het warmteverlies. De potgrootte zal hierop geen invloed hebben want hibiscussen welke in volle grond staan hebben uiteraard nog meer groeiruimte. Bovendien heeft ieder takje heeft zijn eigen wortels dus daar is deze pot zeker niet te groot voor.
  Voor wat jij nu aan het uitproberen zijt zou ik takjes gebruiken van verschillende moederplanten en op deze manier een kleurenmix proberen maken? Het lijkt me een goed idee deze nu verder vlechten?
  Zondag 19 Januari 2020 om 13:52