MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ellen A.Op Netflix heb ik deze winter Big Dreams Small Spaces (Monty Don) gekeken. Veel geleerd en inspiratie opgedaan. Het begint te kriebelen. Mijn volkstuin staat nu vol planten, fruitbomen en wat struiken. Rabarber staat daar tussen maar verder geen groenten. We hebben een klein stukje gras dat we gaan omspitten voor een moestuintje. Zaadjes zijn gekocht en de eerste kunnen half maart de grond in. Gisteren ging de spade de grond in en kwamen we veel wortels tegen van de kweepeer. Dat was minder en we overwegen nu om met planken 2 verhoogde bakken te maken van 20cm hoog. De bakken zouden 120*200cm kunnen worden met houthaksel er omheen. Heeft iemand daar ervaring mee?
  Zondag 2 Februari 2020 om 08:52

4 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Als het enkel om oppervlakkige wortels gaat zou ik deze verwijderen. Ook en vooral de klimop zou ik daar weghalen. Ook al maak je bakken , het zal niet lang duren vooraleer ze ook daar uit de grond komen.
  Als je dan toch houten bakken maakt hou er dan rekening mee dat deze (omwille van rotting)maar enkele jaren mee gaan. Azobe hout zal veel langer meer gaan, deze is veel harder en vergaat niet zo snel (omwille van de hardheid is voorboren vereist). Het nadeel van Azobe zijn de splinters.
  Het simpelste en meest degelijke zijn betonnen of nog beter blauwe boordstenen.
  Als je rond jouw bak(ken) schors wil leggen dien je met onderstaande rekening te houden.

  - Werk nooit met houtschors als er grote bomen in de buurt staan.
  - Zorg dat de bovenkant van jouw schors lager ligt dan het pad. (je zal dus moeten uitgraven)( welke is de ondergrond van het pad?)
  - De houtschorslaag moet minstens 10 cm dik zijn.
  - Voordat je de houtschorslaag aanbrengt leg je een worteldoek.
  Maandag 3 Februari 2020 om 20:49
 • Erica v. Erica v. Ik ben benieuwd naar je ervaringen, jij wilt van je gras een moestuintje maken en wij willen van ons grasveld een bloemenveld maken.
  Het is een hele klus het omspitten is voor ons geen optie meer, ik hoop dat het dit jaar een beter succes wordt dan vorig jaar en ik wens je veel succes met de moestuin
  Donderdag 6 Februari 2020 om 23:38
 • Ellen A. Ellen A. @erica Als het niet een succes is, bedenken we iets anders. Het spitten was veel werk maar we hadden het ook kunnen frezen geloof ik. Omdat het niet zo groot is hebben we zelf gespit. Jammer dat jullie dit niet meer kunnen maar hopelijk kun je nog steeds mooie foto’s maken. Vrijdag 7 Februari 2020 om 07:40
 • Erica v. Erica v. Dat lukt nog steeds en gisteren toen ik bezig was om foto's te maken ook van de heg.
  Zat er vlak bij me een roodborstje en die bleef rustig foerageren en hij had mij wel gezien
  maar is schijnbaar zo aan mij gewend dat voor hem niets uitmaakte dat ik er was.
  Toen had ik alleen maar aandacht voor het roodborstje en met een groothoeklens
  krijg je die niet mooi op de foto.
  Maar ik heb wel heerlijk genoten.
  Vrijdag 7 Februari 2020 om 09:59

1 tuinier vindt dit leuk

 • Heidi Heidi Dinsdag 11 Februari 2020 om 19:46