Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

12 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Nandina ook hemelse bamboe genoemd. Exacte variant ken ik niet , er zijn een aantal soorten
    Zaterdag 15 Februari 2020 om 14:24
  • Ria F. Ria F. Marianne bedankt! Ik heb de plant gevonden en ga deze kopen, zo mooi!
    Zaterdag 15 Februari 2020 om 15:19
  • Marianne V. Marianne V. PS , Ria , ik heb er eentje staan van zo'n 20 jaar oud. Al twee keer moeten drastisch inkorten wegens te hoog geworden en kaal onderaan maar is ondertussen weer al 2,5 m hoog, met stammetjes van 2 cm doorsnede ongeveer .
    Perfect winterhard ( staat wel achter een muur hier waardoor hij geen noorden- noordoosten- of noordwesten-wind krijgt.)
    Zaterdag 15 Februari 2020 om 17:25
  • Ria F. Ria F. Dank je Marianne, ik twijfel nog of ik 1 of 2 struiken koop.
    Zaterdag 15 Februari 2020 om 19:26
  • Marianne V. Marianne V. Ze groeien de eerste jaren niet zo vlug , maar eenmaal vertrokken gast het vlug
    Zaterdag 15 Februari 2020 om 19:29
  • Ria F. Ria F. Pffff, wat is deze plant moeilijk te vinden in een tuincentrum. Wat er staat van Nandina die geven geen rode besjes en die wil ik juist. Nu lees ik zojuist op het internet dat je een vrouwelijke en een mannelijke exemplaar moet hebben zodat je rode besjes krijgt, klopt dit?
    Woensdag 19 Februari 2020 om 17:59
  • Marianne V. Marianne V. De nandina domestica geeft besjes. Mijn oude plant ( variant onbekend) bloeit heel mooi maar geeft weinig besjes, en een klein plantje dat ik drie jaar geleden gekocht heb om in pot aan de voordeur te staan ( mooi wintergroen) heeft in de storm zijn top met besjes verloren. Ik heb echter maar één zulke plant staan. De besjes zijn ook maar iets tijdelijks, max 2 maand
    Woensdag 19 Februari 2020 om 18:10
  • Gert a. Gert a. ik heb al jaren één nandina domestica in m'n noord-gerichte geveltuin staan. ze groeien traag en daarom zijn ze nogal kostelijk ... beter wat kleiner kopen en geduld hebben. hij houdt wel van schaduw. de mijne krijgt elk jaar vershillende kegels vol witte bloempjes die - met wat geluk - allemaal rode besjes worden en zo de winter ingaan. snoeien moet je vooral onderaan doen: elk jaar de oude en/of te dikke/lange takken aan de voet afknippen en weghalen. aangezien de mijne in een geveltuin staat giet ik in de zomer regelmatig regenwater bij met af en toe een scheut percolaat van de wormenbak.
    Vrijdag 21 Februari 2020 om 22:52
  • Ria F. Ria F. Hallo, begin maart heb ik dus 2 nandina domestica in de tuin gezet met turfgrond. Ik vraag mij nu toch af, moet ik nog wat snoeien? Bijvoorbeeld de besjes eraf snoeien zodat hij doorgroeit? Want ik zie maar 1 nieuw takje wat er aan komt. Ik wacht met smart op de pluimen die eraan moeten komen. Ik heb geen flauw idee wat ik moet doen zodat ik een mooie volle plant krijg. Alle tips zijn van harte welkom!!
    Donderdag 23 April 2020 om 12:39
  • Gert a. Gert a. geduuuld, ria! :-D ik zou dit jaar niet meer snoeien en de planten eerst laten settelen: wennen aan de omstandigheden en een degelijk wortelgestel laten groeien. vooral zien dat ze deze zomer niet uitdrogen. zeker nu ze dat wortelgestel nog niet hebben. tegen volgend voorjaar ga je een beter zicht hebben en kunnen je planten tegen een stootje (een snoeibeurt).
    Donderdag 23 April 2020 om 13:24
  • Gert a. Gert a. nandina heeft de neiging om als een wirwar naar alle kanten te groeien wanneer de jonge scheuten door de ouwe takken moeten wringen. daarom: snoeien = verouderde takken (met slechts bovenaan nog blad) aan de voet wegsnoeien zodat de jonge, frisse scheuten plaats en licht krijgen.
    Donderdag 23 April 2020 om 13:32
  • Ria F. Ria F. Ria en geduld is een slechte combi, ha ha. Maar ik ga het proberen, dank voor je antwoord Gert a.k.a. Storm!
    Vrijdag 24 April 2020 om 11:20