MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Kris W.Wie heeft nuttige tips/ervaringen om een Serre (koude kas) goed voor te bereiden op een nieuwe seizoen? meestal rond deze tijd van het jaar bekalk ik de grond en voeg er meststoffen aan toe!
  Zondag 16 Februari 2020 om 13:56

8 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Kalk kan al als het nodig is. Voor mest vind ik het nog wat te vroeg.
  Wat kan je wel al doen:
  - Serre afwassen (binnen en buiten)
  - Grond gedeeltelijk vernieuwen op plaatsen waar je dezelfde gewassen wil zetten.
  Zondag 16 Februari 2020 om 15:53
 • Kris W. Kris W. pascal, tx voor de reactie, ik had nog artikels gelezen over grond vernieuwen, vind jij dit echt een noodzaak of kunnen grond verbeteraars evengoed helpen?
  Zondag 16 Februari 2020 om 16:33
 • Roos T. Roos T. Mesten en kalken niet tegelijk,Nu goed om te kalken en in voorjaar mesten. Zondag 16 Februari 2020 om 17:55
 • Pascal G. Pascal G. Een organische bodemverbeteraar kan ook, Kris. Zondag 16 Februari 2020 om 18:12
 • Roos T. Roos T. Zou eerst eens kijken of bekalken nodig is..Kalken is niet iets wat je elk jaar doet...Veel mensen denken dat kalken iets is wat je elk jaar doen moet.Je geeft alleen kalk als de zuurgraad te laag is. Maandag 17 Februari 2020 om 12:02
 • Kris W. Kris W. dankjewel allemaal voor de reacties, ik had inmiddels wel al kalk gegeven, bestaat er eigenlijk zoiets als "overbekalking" ?
  Zondag 23 Februari 2020 om 13:04
 • Pascal G. Pascal G. Graag gedaan.Te veel kalk in de bodem kan inderdaad ook. Zondag 23 Februari 2020 om 13:17
 • Pascal G. Pascal G. Bij te veel kalk in de bodem gaan de voedingsstoffen te snel afgebroken worden en bij te weinig kalk te traag. Eind vorig jaar heb ik kalk gestrooid en nu heb ik zojuist enkele metingen gedaan en mijn waardes schommelen rond de 7 Ph. 'k Ga dus niets meer bijstrooien.
  Op de plaats waar mijn tomaten komen vervang ik altijd een deeltje van de grond en voeg een paar zakken potgrond toe.(organische bodemverbeteraar kan ook). Aan jonge plantjes geef ik geen meststoffen(als ze wat groter en goed geworteld zijn wel). Om verbranding tegen te gaan(zeker in een serre) vermijd ik dat er meststoffen op de bladeren terechtkomen.
  Zondag 23 Februari 2020 om 14:01