Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Do   Aardbei 'Frau Mieze Schindler' (Fragaria x ananassa 'Frau Mieze Schindler')

  • Do C.Het eerste jaar
    Aan elke bloeistengel laat je maar 1 of 2 bloemetjes uitgroeien tot aardbeien. De plant kan dan groot en stevig worden voor het volgende jaar. Ook knip je consequent alle uitlopers weg: zodra je ze ziet en vóórdat er een plantje aankomt.

    Het tweede jaar
    Je zal zien dat er dan meer bloeistengels verschijnen dan in het eerste jaar.
    Laat je alle bloemetjes en vruchtjes zitten dan krijg je veel aardbeien maar ze blijven vrij klein. Dun je ze uit, dan krijg je veel grotere vruchten. Aan elke stengel laat je 3 vruchtjes zitten. Die groeien dan uit tot de mooiste en grootste aardbeien die je maar kan bedenken. Ook dit jaar knip je weer alle uitlopers weg.

    Het derde jaar
    In het derde jaar is de plant al flink groot geworden. De plant zal nog steeds veel aardbeien geven. Voor grote vruchten dun je ook dit jaar de bloeistengels uit.
    Volwassen planten maken veel uitlopers aan, direct na de bloei. Aan al die uitlopers komen kleine aardbeien plantjes. Je kan ze gebruiken om de ouder-plant te vervangen.

    Om sterke en stevige nakomelingen te krijgen, laat je 1 of 2 van die uitlopers aan de moederplant zitten. De rest knip je telkens weg. Zodra het plantje groot genoeg is, en je de wortels al goed ziet, knip je het los van de moederplant. Zet het in een potje met mix of in een leeg vak zodat het lekker kan groeien. Het zal het volgende jaar al aardbeien geven.

    De moederplant haal je aan het eind van het derde seizoen (zo rond augustus) uit de bak en gooi je op de composthoop. That’s life: keihard! Het vrijgekomen vak maak je vrij van onkruid, dood blad en wortels. Dan voeg je een schepje voeding toe en vul je het vak eventueel nog wat aan met wat Makkelijke Moestuinmix . Daarin zet je dan het nieuwe plantje.
    Woensdag 19 Februari 2020 om 14:07