MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • PHM B.Bemesten tuin:

  In het voorjaar bemest ik de tuin meestal half maart met koemestkorrels. Nu het zo zacht is, zijn er al diverse planten en struiken aan het uitlopen, o.a. De hortensia en clematis.
  Is het verstandig om dan nu maar te starten met bemesting of toch nog even te wachten?
  Zondag 23 Februari 2020 om 10:07

5 reacties

 • Bert E. Bert E. Je kunt nu ook bemesten. De planten kunnen die mestkorrels niet direct opnemen. Die korrels moeten eerst worden omgezet naar voor de plant opneembare stoffen. Daar zorgt het bodemleven voor.Door wat compost te strooien stimuleer je het bodemleven. Zondag 23 Februari 2020 om 10:36
 • Roos T. Roos T. Dat is wat koemest korrels doen bodemleven verbeteren .Ik bemest ook met een samengstelde NPK meststof.
  Compost krijgen ze in het najaar en in voorjaar mix 2.
  Zondag 23 Februari 2020 om 12:43
 • PHM B. PHM B. @Bart Eefting Met het bodemleven zit het hier wel goed. Veel regenwormen in de tuin die zichtbaar hun werk doen.
  Wanneer ik nu ga bemesten zal het de vroege uitlopers nog meer stimuleren. Als we dan nog een vorstperiode krijgen zou het jammer zijn als dat schade aanbrengt. Maar alla, met ons veranderende klimaat is het sowieso zoeken hoe er mee om te gaan.
  Zondag 23 Februari 2020 om 13:08
 • Roos T. Roos T. Ik ga ook pas in Maart bemesten als de groei op gang komt, Zondag 23 Februari 2020 om 14:07
 • Bert E. Bert E. Het is echt niet zo dat een plant DIRECT harder gaat groeien als je hem koemestkorrels geeft.Zoals ik al zei, het duurt een tijdje voordat die korrels beschikbaar zijn voor de plant.Dan is de kans op nog flinke vorst al voorbij.@Roos, compost verrijkt direct het bodemleven. Koemest pas als het wordt omgezet. Zondag 23 Februari 2020 om 14:51