MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Theo H.Ik heb nog een speciale bak voor het aanmaken van regenwormencompost. Enkele jaren geleden bij een verhuis heb ik de inhoud samen met de r californische regenwormen (essenia-foeteida) verloren gegaan..
  Is er iemand die beschikt over dergelijke wormen en die er enkele van kan missen?
  Liefst niet te ver van Tienen.
  Reeds op voorhand bedankt.
  Groetjes
  Theo-Herbots
  Zondag 23 Februari 2020 om 15:25

8 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Ik heb nooit bewust wormen in mijn compostvaten gestoken , maar wel een aantal keer bloempotten ( met vermoedelijk inlandse regenwormen erin) uitgekieperd bij het compost. Deze zijn massaal aan het kweken geslagen en ik heb vanzelf wormen bakken gekregen. Als je niet aan de juiste regenwormen geraakt ,kan je het mss zo oplossen . Ik woon echter te ver om je er te bezorgen, sorry. Zondag 23 Februari 2020 om 17:08
 • Kaatje v. Kaatje v. Iemand als jij Theo moet deze site over het maken van compost toch wel kennen. www.wormsasbl.org
  Daarop lees ik: "Zeker geen regenwormen! Regenwormen zijn de neven van de compostwormen die je nodig hebt, en doen niet hetzelfde werk. Zij geven de voorkeur aan materiaal dat al goed gecomposteerd is en transporteren dat tot 3 meter in de grond om die zo te verluchten. Eisenia foetidae, ook bekend als gestreepte- of rode wormpjes of Californische wormpjes of mest- of compost wormpjes zijn die, die je nodig hebt! Zeker een 1/2 pondje om te beginnen.... Succes!!
  https://www.wormsasbl.org/inde...
  Zondag 23 Februari 2020 om 18:45
 • Marianne V. Marianne V. Vraag me af waarom ze dan zo massaal in mijn compostbakken blijven en kweken.ze kunnen wel naar de grond indien ze dat willen maar blijven gewoon ter plaatse , zelfs als het warmer wordt ( compostvaten staan in de zon)
  Ik weet ook dat een wormen bak niet in volle zon mag maar ze storen zich er niet aan.
  Zou het kunnen dat het toch geen regenwormen zijn ? Ze zijn max 7-8 cm lang , vrij dun,maar grijzer dan op de foto en ik herinner mij nu dat ik bij de opstart van mijn vaten flink wat compost starter (droog) gebruikt heb. Kunnen er daar eitjes in gezeten hebben? Mss komen ze wel niet uit mijn bloempotten , maar daaruit !?
  Zondag 23 Februari 2020 om 18:53
 • Theo H. Theo H. Ok Kaatje, ik ga morgen de Website bezoeken en wormen bestellen. Ik zou mijn bak graag terug in gebruik nemen.
  Het is een speciale bak, in het bovenste gedeelte verwerken de wormen alle groen- en keuken-afval tot rijke vermicompost. Maar onderaan is een bak voorzien om het vocht op te vangen. Opzij zit er een kraantje om het vocht af te tappen. Een liter daarvan vermengd met zeven liter water en dit gebruiken om bloembakken te begieten. Suppermooie en sterke planten gegarandeerd.
  Nogmaals bedankt voor de reactie, ook aan de anderen die hier een reactie plaatsen natuurlijk.
  Groetjes en tot later
  Theo
  Maandag 24 Februari 2020 om 01:59
 • Gert a. Gert a. [kopie van mijn antwoord op een ander bericht] geen geld uitgeven aan compostwormen! gewoon aan de buurman/vrouw met een compostbak/vat een handvol actieve compost (met allerhande zichtbare en onzichtbare kriebelbeestjes) vragen, of langs een wijkcompostering passeren. of ... een beetje geduld hebben: de juiste kriebelbeestjes vinden vanzelf de weg naar het lekkers in een compostvat/bak. voor in een wormenbak moet je ze natuurlijk wel zelf helpen 'verhuizen'. Woensdag 26 Februari 2020 om 18:23
 • Gert a. Gert a. ps: compostwormen zijn geen regenwormen, maar ze zijn wel familie van elkaar. een worm eet trouwens geen rauw groen ... eerst komen er een boel andere beestjes aan te pas die even belangrijk zijn en die ook vanzelf vanuit de grond opduiken in een compostbak/vat. in een wormenbak moet je die natuurlijk manueel 'transplanteren' uit een actieve compostbak of -vat. Woensdag 26 Februari 2020 om 18:34
 • Kiki B. Kiki B. Heb ik een heel blog over geschreven hier, maar kan het zelf nu niet meer vinden :-( Zondag 1 Maart 2020 om 00:41
 • Ellen A. Ellen A. @ kiki. Er staat een wormenfeest in je notities. Maandag 2 Maart 2020 om 09:54