Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Anna D.

  • Anna D.An D
    Hallo, kan iemand mij vertellen waarom ik (nu al het tweede jaar) geen bloemen krijg in tulpen?

    Er zijn al wel mooie grote gezonde bladeren maar geen enkele knop, weet iemand waarom?
    Vrijdag 6 Maart 2020 om 16:32

6 reacties

  • Sonja H. Sonja H. Na de bloei altijd de koppen van de bloemen eraf breken en mesten, als je de bollen er niet uithaalt na het afsterven van het blad, kunnen de bollen achteruit gaan en niet wederom bloeien. Ik laat ook altijd de bollen in de grond en hoop op wederbloei, maar dat gebeurt niet altijd hoor, koop ook elk jaar wel nieuwe bollen.
    Vrijdag 6 Maart 2020 om 18:01
  • Sonja H. Sonja H. Ik weet ook niet waarom sommige tulpen het jaar na jaar goed blijven doen en anderen niet.
    Vrijdag 6 Maart 2020 om 18:03
  • Anna D. Anna D. Dankjewel voor het advies.
    Vrijdag 6 Maart 2020 om 18:07
  • Annette B. Annette B. Ligt ook aan het soort bol dat je hebt. Verwilderingsbollen kan je het hele jaar door in de tuin laten. Met andere bollen kan dat niet of minder goed. Mijn Parkiettulpen hebben nu knoppen in het derde jaar op rij.
    Zaterdag 7 Maart 2020 om 18:57
  • Margo G. Margo G. Niet alle soorten herbloeien goed. Geef ze in elk geval een plekje waar in de zomer de volle zon op staat. De bollen moeten in de zomer veel warmte krijgen.
    Zaterdag 7 Maart 2020 om 19:21
  • Plantadvies Plantadvies Het mooiste zou zijn als je ze opgraaft ieder jaar en na de zomer weer herplant. Doe dit na de bloei en als het blad verdord is. Je kunt de kleine bolletjes die vermeerderd zijn ook weer herplanten. Sommige zullen niet goed uitbloeien. Gooi deze dan op de composthoop.
    Zondag 8 Maart 2020 om 08:00