MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Theo W.Wij hebben verhoogde(50 cm) plantenborders gemaakt die aan de onderkant open zijn en dus contact hebben met de koude grond. Met welke grond kunnen we deze het beste vullen? De onderste laag hebben we gevuld met tuinafval ( uitgegraven grond, takjes e.d.) en deze afgedekt met gaas tegen woelmuizen/mollen. We hebben nog meer grond uit onze tuin die er eventueel in kan.
  Woensdag 11 Maart 2020 om 13:01

6 reacties

 • Dick R. Dick R. Ik zou gewoon de grond van je tuin gebruiken. En wat wil je planten? Misschien wel belangrijk voor de samenstelling van je grond. Woensdag 11 Maart 2020 om 19:53
 • Gert a. Gert a. inderdaad gewoon tuingrond gebruiken die je eventueel kan verbeteren en bemesten i.f.v. de beplanting. als je er niet louter éénjarigen in wil zetten denk dan een paar jaar vooruit. een border van 50 cm hoog kan je niet even omspitten om er extra mest in te brengen, zeker niet als ie vol mooie heesters en andere planten staat. let er ook op dat zo'n hoge border nog sneller zal uitdrogen dan volle grond. Donderdag 12 Maart 2020 om 00:35
 • Pascal G. Pascal G. Dag Theo. De koude grond waar je de borders op geplaatst hebt zal met een toedekking van 50 cm voortaan geen koude grond meer zijn. Vooral als de kadering van jouw borders uit hout bestaat zou ik mijn tuingrond mengen met compostgrond. Dit om snelle uitdroging te beperken. Des te groter het oppervlakte van jouw borders des te minder snel je daar last van zal hebben.(de grond tegen een stenen omranding droogt minder snel uit).
  Plaats de meest vorstgevoelige planten niet tegen de randen van de borders.
  Donderdag 12 Maart 2020 om 21:22
 • Theo W. Theo W. Bedankt voor jullie reacties.
  Wij hebben aan de binnenzijde (zij)kant tegen het hout werkvloernoppenfolie aangebracht zodat er lucht circuleert tussen het hout en de grond ter bescherming van het hout. Uitdroging van de grond zal dus wel meevallen.
  Vrijdag 13 Maart 2020 om 11:24
 • Gert a. Gert a. @theo : uitdroging van verhoogde borders gebeurt niet alleen via verdamping aan de wanden maar vooral door het uitstromen van water naar de onder- en omliggende vaste grond. en compost houdt inderdaad goed vocht vast in de grond.
  ik dek mijn geveltuin en plantenbakken ook af met een dun laagje kiezel om uitdroging door verdamping te vertragen. boomschors werkt daarvoor niet zo goed heb ik al gemerkt.
  Vrijdag 13 Maart 2020 om 11:47
 • Theo W. Theo W. dankjewel voor de aanvullende informatie, het komt vast goed. Fijn weekend Vrijdag 13 Maart 2020 om 12:53