MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Tinny V.Wie kan me advies geven over het planten van een meidoornhaag.
  We zijn verplicht er een te plaatsen over een lengte van iets meer dan 100 meter , kun je zo een haag gewoon laten verwilderen en wat is dan de uiteindelijke hoogte en breede van zo een haag?Alle advies hieromtrent is welkom! De reden is dat we achter in de tuin fijn sparren hebben staan die aangetast en dood zijn door de letterzetter en de gemeente met Anb ons verplicht een behoorlijk aantal bomen terug te plaatsen alsook een meidoornhaag!!!
  Alle tips en advies zijn welkom!!!
  Groetjes Tinny
  Donderdag 12 Maart 2020 om 18:21

4 reacties

 • T. A. T. A. Wanneer je een meidoornhaag laat verwilderen krijg je een haag van 3 tot 4 meter hoog, en evenzo breed. Knippen is dus zeker aan te bevelen. Ik heb vele jaren een meidoornhaag gehad, maar die heb ik toch geruimd. 3 keer per jaar knippen is tot daar aan toe, maar de stekels in het materiaal, daar werd ik zelf ook erg stekelig van. Aan de andere kant, welke heg geeft je bloemen en bessen, en vogels zijn er ook dol op. Donderdag 12 Maart 2020 om 20:26
 • Roos T. Roos T. JA geen pretje om te snoeien.
  Donderdag 12 Maart 2020 om 20:48
 • Pascal G. Pascal G. Zoals de bij de meeste hagen koop je het best in de natte,koudere maanden stekjes van de meidoorn. Het is nog net niet te laat. Wil je in de zomer meidoorn aanplanten dan ben je verplicht planten in pot aan te schaffen welke een pak duurder uitkomt. Als je ze laat doen krijg je (zoals T.Ani reeds aangeeft) proportionele struiken.
  Een beetje geschiedenis: Bij het ontstaan van de eerste vaste woonplaatsen werden ook ter bescherming hagen aangeplant. Een dergelijke haag noemde men tuun waar later het woord tuin uit herleid werd.Omwille van haar stekels was de Meidoorn hiervoor een populaire plant.
  Donderdag 12 Maart 2020 om 21:07
 • Sonja H. Sonja H. Ik heb meidoorns staan in de boomwal om ons erf, de vogels zijn er blij mee, maar het stekelige van de takken stoort mij bij het onderhouden :( Vrijdag 13 Maart 2020 om 10:32