Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Teun TuinkruidIn onze voortuin willen we percelen aanleggen met daarom heen grind (soort van mediterrane tuin). Voordat we het worteldoek leggen willen we de delen waar het grind wordt gestort aanstampen met een stampvoet, zodat het grind een stevige ondergrond heeft. Alleen twijfel ik nu of het aanstampen van de tuingrond voldoende is als "fundament voor de grind laag. Ik heb namelijk gemerkt dat in het grindpad, dat we in onze achtertuin hebben aangelegd, bij hevige regenbuien plassen vormen in de delen die vaak bewandelt worden.
  Onze tuingrond is een typisch standaard mix van zand, humus en een klein beetje klei.
  Nu is mijn vraag, is het verstandig om onder het worteldoek een laag van grofzand of puin te storten, zodat het grindpad een stevige ondergrond heeft? en op die manier te voorkomen dat er minder snel kuilen ontstaan in het grindpad door bewandeling en watererosie?
  Donderdag 12 Maart om 21:35

1 reactie

 • Gert a.k.a. Storm Gert a.k.a. Storm als fundament moet je steenslag of iets dergelijks gebruiken. voor klinkers volstaat het om je (droge) grond aan te stampen én af te trillen met een trilplaat. natte grond aanstampen of trilken heeft geen zin. klinkers leg je tussen boordstenen die je vastzet in stabilisé en die je nadien ook nog es aftrilt.
  ik zou een kunststof honingraatmaat op je fundering leggen om je grind te stabiliseren en dat vervolgens aantrillen met trilplaat.
  Zaterdag 14 Maart om 12:48