MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Viktor V.

 • Viktor V.Hallo! afgelopen zaterdag heb ik gesproeid tegen het mos in mijn gazon, maar heb een fout gemaakt denk ik met de verhoudingen want mijn gras staat nu ook deels heel rost en dus niet enkel het mos. Kan ik hier nu iets tegen doen of zal het gras ook allemaal sterven of zal het gras dit toch overleven? alvast bedankt!
  Dinsdag 24 Maart 2020 om 09:31

4 reacties

 • Roos T. Roos T. Waarmee heb je gesproeid? Dinsdag 24 Maart 2020 om 10:14
 • Viktor V. Viktor V. met DCM anti-mos voor gazon, een fles van 2.5 liter voor 275 vierkante meter. Dinsdag 24 Maart 2020 om 11:13
 • Kaatje v. Kaatje v. Een middel op basis van pelargonzuur. Moet de glyfosaat vervangen. Dit is wat Geert Gommers van Velt er over meent:

  Pelargonzuur is een natuurlijk middel. “Op zich is dat positief. Het product verzuurt echter de bodem en daarom vermeldt de erkenningsakte van verschillende producten voor de particulier op basis van pelargonzuur dat je minimaal tien meter afstand moet houden van oppervlaktewaters. Dat betekent tien meter afstand van een afvoerputje van je terras, van een afvoergoot aan je oprit, van het rioolputje of van een beek. In de praktijk is dat weinig realistisch.”

  Velt raadt daarom het gebruik van producten op basis van pelargonzuur af. “Een ecologisch herbicide bestaat niet. Voor het voorkomen en in toom houden zijn er wel heel wat alternatieven, maar dat zijn geen middeltjes die je in een flacon verkoopt”, aldus Gommers.

  Tsja, ook dit DCM -produkt is hier op de website verkrijgbaar...........
  Dinsdag 24 Maart 2020 om 11:34
 • Roos T. Roos T. Spitten dood het gras ook niet allemaal en met een groot gazon is dat ook niet te doen tenzij met spitmachine.Later moet je het dan toch weer fijn maken met de hand. Dinsdag 24 Maart 2020 om 14:28