MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • E.M U.E.M Uittenbosch
  Goedemiddag, Ik ga wat planten bestellen, maar kan geen keus maken welke clematis ik moet hebben. Er stond eerst een roos(40 jaar) en nu wil ik een clematis plaatsen. Standplaats is zuid/west rond de middag in de volle zon. Wind komt vaak uit het westen. Ga een gegalvaniseerd roosterwerk tegen de … Lees verder »
  Woensdag 1 April 2020 om 13:16

2 reacties

 • Plantadvies Plantadvies Voor een clematis heb je niet zo`n sterk rooster nodig. Maar goed smaken verschillen, dan zou je zelf kunnen uit kiezen.

  Clematis - armandii - ‘Apple Blossom'

  Groenblijvende klimmer met geurende bloesem. Dat maakt deze winterharde Clematis armandii 'Apple Blossom' uniek. Het is één van de weinige klimplanten die groen blijft. Dit maakt de Clematis zeer geschikt voor een zichtdichte afscheiding. In de lente verschijnen de witroze bloemen die heerlijk fruitig geuren. De bloemen lijken op de bloesem van een appelboom. Je moet de klimmer wel een handje helpen. De Clematis groeit snel, tot wel 4 meter. Voor een vol resultaat raad ik 3 planten per meter aan. Snoeien is niet nodig. Wel verwijderen we dode en beschadigde twijgen. De Clematis groeit in humusrijke en vochthoudende grond. Geef regelmatig water om de grond vochtig te houden. Tijdens droge perioden extra water geven. Voor een goede groei is voldoende licht nodig. De Clematis groeit het beste in de (half) volle zon.
  Woensdag 1 April 2020 om 16:46
 • Elise S. Elise S. Ik ben erg blij met mijn Clematis John Paul. Wordt wel heel hoog. Dinsdag 7 April 2020 om 13:02