Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Franca v.Waarom krijg ik geen / bijna geen bloeitakken op mijn roos New Dawn? Er staan 3 rozen, de roos die de meeste zon krijgt doet het goed, de andere 2 zie foto’s. Deze roos kan prima in de schaduw staan, daar ligt het niet aan.
    Zaterdag 4 April 2020 om 17:38

24 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Hoi Franca, hebben we het een paar jaar geleden al niet eerder over deze roos gehad?
    Woensdag 8 April 2020 om 00:07
  • Franca v. Franca v. Ja dat is die bewuste roos, ik heb toen alles gedaan wat nodig was en jij me adviseerde.Grond gewisseld en nieuwe geplant en de eerste 3 jaar hem zijn gang laten gaan, dit was in 2015. Ik heb ze goed geleid de gesteltakken dwars over de schutting en de bloemtakkken tot ongeveer 8 cm. gesnoeid,, de eerste keer in 2018. Ik had daarna goede hoop hij zag er prima uit maar vorig jaar begon het al dat ik dacht dat er 2 rozen niet zo wilde groeien als ik had gehoopt, dit jaar zowat geen bloeitakken op 2 van de 3 rozen. Er schieten ook geen slapende knoppen uit wat ik eigenlijk wel verwachtte. Snap er niets van, o ja mest geven doe ik ook volgens het boekje, weet het echt niet waar het door komt.
    Hoop met jou alles goed Kiki, veel groetjes en misschien heb je nog een tip voor me.
    Woensdag 8 April 2020 om 09:05
  • Kiki B. Kiki B. Jeetje Franca wat vervelend om te horen. Je hebt eigenlijk al zoveel geprobeerd. Wat mij opvalt is dat het dus eigenlijk eerst 3 jaar goed is gegaan en de roos daarna toch weer terug liep. Dat doet mij er eigenlijk aan denken dat de wortels, die inmiddels diep gegaan zijn, in een toch soort van vervelende laag terecht zijn gekomen. Dat is dan echt diep weg en amper te bereiken. En dus eigenlijk niet te veranderen.
    Je zou nog wat lapmiddelen kunnen proberen. Deze verhelpen helaas niet de verstorende grondlaag die te diep zit maar zouden wel hogerop wortelbevorderend kunnen werken.
    1. Rondom de roos diep met een lange smalle spitvork er in gaan, zo diep mogelijk, de grond zo los mogelijk woelen en dan Rootgrow (Mycorrhiza)in de voren strooien.
    2. idem diep iets ruimer rondom de roos de spitvork er in zetten en daar zoveel mogelijk en zo diep mogelijk Lavagrit ( of Lavameel ) door de grond mengen. Ik zou daar dan eveneens wat kieseriet ( eetlepel per roos) en handje bloedmeel door heen mengen. Niet teveel. Goed water geven nadien.
    3. In plaats van de mest die je nu gebruikt zou je de bovenlaag eens met Fertila kunnen afstrooien. Dit koop je bij Abbing in Driebergen - Zeist en ik gebruik het als een wondermiddeltje in mijn borders en bij mijn rozen.
    https://www.kwekerijabbing.nl/...
    4. Na afloop van dit alles of tussentijds al : geef de plant meermaals een gieter met handwarm water.
    5. Geef de rozen in November een gift Superfosfaat.
    6. Mocht dit alles uiteindelijk niet helpen dan zou ik de roos daar vervangen door een andere klimplant. Soms wil een plant het gewoon niet doen op een bepaalde plek en daar doe je niets aan.
    Wil j mij even laten weten hoe het resultaat is?

    Groetjes en succes!
    Zaterdag 2 Mei 2020 om 00:19
  • Franca v. Franca v. Hoi Kiki, wat goed/leuk /fijn weer iets van je te horen. Om te beginnen, Rootgrow dat heb ik gebruikt bij het planten van de roos en 2 jaar geleden nogmaals gedaan. Kieseriet , Bloedmeel en Beendermeel heb ik 3 weken gelden ook toegevoegd. Ben op internet gaan zoeken naar iets om de wortelgroei te stimuleren. Ze zeiden Beendermeel of Superfosfaat ,Superfosfaat dat heb ik niet gedaan omdat er stond of, ik dacht straks gooi ik er veel te veel bij en werkt het averechts. In November geef ik hem dan Superfosfaat en na de eerste bloei Fertila ga aan de slag met Lavagrit of lavameel. Een gieter handwarm water begin ik al direct mee.
    Ik heb ook gedacht misschien kan hij toch niet zo goed tegen schaduw als men zegt, want hij krijgt echt niet veel zon. De bovenste gesteltak geeft wel bloeitakken.
    Eruit halen en iets anders planten is ook al door mijn gedachten gegaan, maar de 3 Clematissen Jackmanii Jackmanii en de 2 Mary Claire’s doen het geweldig goed. Ik heb me er al bij neergelegd dat het denk ik gewoon geen goede plaats is en de roos het daar niet wil doen. Ik laat hem zo wie zo staan, dan dient hij als steun (wat er aan takken staat) voor de Clematissen, anders moet ik die ook wegdoen of iets anders als steun plaatsen.
    Ik geniet maar van iedere roos die hij me toch geeft en een beetje relativeren, er zijn heel wat ergere dingen, zeker nu in deze tijd.
    Veel groetjes Kiki en ik laat in het najaar zeker weer iets horen of eerder als hij het plots Geweldig gaat doen.

    Zaterdag 2 Mei 2020 om 10:29
  • Franca v. Franca v. Hoi Kiki, hoop alles goed met je, zoals beloofd hier enige info over mijn New Dawn. Ik heb al jouw adviezen uitgevoerd en het heeft echt goed geholpen. De roos is nieuwe scheuten aan het maken en het blad dat rare gele vlekken kreeg wordt ook weer groen. Ik ga de oude scheuten als het zo door gaat vervangen door deze nieuwe. Ik heb bij mijn albums een album geplaatst met foto’ Rosa New Dawn. Nogmaals veel dank voor je goede raad.
    Donderdag 23 Juli 2020 om 20:53
  • Josien H. Josien H. Wat rozen ook heel fijn vinden is dat je ze mulcht. Het gras dat van het maaien van je gazon afkomt om de voet van de roos leggen. Dat vinden ze heerlijk. En is lekker warm.
    Zondag 26 Juli 2020 om 18:05
  • Franca v. Franca v. Dat kan ik helaas niet uitproberen Josien, ik heb geen gazon.
    Zondag 26 Juli 2020 om 18:09
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Franca , graag gedaan hoor. Leuk te horen dat de roos het nu beter doet.
    Vrijdag 18 September 2020 om 21:47
  • Franca v. Franca v. Hoi Kiki, fijn weer wat van je te horen. Ik heb alle oude delen van de roos weggeknipt en vervangen door de nieuwe gesteltakken. Kijk uit naar volgend jaar hoe het dan gaat en of hij bloeitakken vormt. Als het zover is laat ik het je weten en plaats weer foto’s in het album New Dawn. Veel groeten Franca.
    Vrijdag 18 September 2020 om 21:55
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Franca, ja weer terug van even weg geweest dus las jouw berichtje vanavond pas. Benieuwd naar de foto's van volgend jaar!
    Vrijdag 18 September 2020 om 23:44
  • Renilde Renilde Hey @Kiki Bernt , fijn dat je terug bent van weggeweest 😊
    Zaterdag 19 September 2020 om 10:30
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Renilde, dank je en lief van je !
    Zaterdag 19 September 2020 om 21:12
  • Franca v. Franca v. Hoi Kiki, hoop alles goed met je en zoals beloofd weer een update van mijn Rosa New Dawn. Hij ziet er op het moment heel goed uit, heeft volop nieuwe scheutjes voor bloemtakken gemaakt. Nu duimen dat het zo voortzet en er rozen aankomen. Ik heb Vivimus van DCM door de aarde gemengd, dit zou bodemleven stimuleren en de bodemstrucruur verbeteren. Ook bij nieuwe rozen zou het de inworteing verbeteren.
    Rozenmest van DCM en Magnesium toegevoegd.
    In mijn album Rosa New Dawn heb ik nieuwe foto’s toegevoegd.
    Veel groetjes en een mooie zomer gewenst.
    Woensdag 17 Maart 2021 om 11:05
  • Franca v. Franca v. Hoi Kiki, hier ben ik nogmaals, dacht de scheutjes zijn weer zo gegroeid maak er nog even wat foto’s van, zie album New Dawn. (4 April )Veel groeten Franca.
    Zondag 4 April 2021 om 13:20
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Franca, was er weer even een tijdje niet maar ga zo kijken naar je album!
    Vrijdag 9 April 2021 om 23:39
  • Kiki B. Kiki B. Ziet er goed uit, Franca !!!
    Vrijdag 9 April 2021 om 23:44
  • Franca v. Franca v. Hoi Kiki, ja de roos doet het heel goed, de scheutjes zijn nog steeds aan het groeien en het blad heeft er nog nooit zo goed uitgezien. Plaats zodra er weer flinke groei of wie weet rozen zijn uiteraard weer foto’s. Fijn je hier weer te zien Kiki, veel groeten.
    Zaterdag 10 April 2021 om 10:13
  • Kiki B. Kiki B. Dank je Franca :-)
    Woensdag 14 April 2021 om 20:37
  • Franca v. Franca v. Hoi Kiki, het is weer eens tijd om wat foto’s van mijn roos te maken, zie album New Dawn te maken. Hij doet het geweldig, de bloeitakken zijn wel erg lang 50 cm tot 1 meter lang. Maar je hoort me niet klagen hoor, ik heb sommige aan de schutting vast gemaakt en andere gewoon zo gelaten. Als de rozen uitgebloeid zijn knip ik er wel een heel stuk van af. Ik hoop alles goed met je en een fijne zomer gewenst.
    Woensdag 16 Juni 2021 om 20:23
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Franca, je kan te lange bloeitakken inkorten en op die bloeitakken de jonge zijtakken op 1 a 3 ogen snoeien. Met mij is alles goed na een aantal verhuizingen en steeds weer opnieuw tuinen aanleggen. Had dus daardoor iets minder tijd voor mijntuin.org
    Maandag 21 Juni 2021 om 23:06
  • Franca v. Franca v. Hoi Kiki, leuk weer wat van je te horen. Dat inkorten van te lange bloeitakken ga ik zeker doen, maar laat ze eerst bloeien, jammer anders van de rozen.
    Fijn dat alles goed met je is, ben je al weer verhuisd en weer een nieuwe tuin aangelegd, jé dan heb je genoeg te doen gehad. Geniet van je nieuwe tuin en huis, veel groetjes.
    Maandag 21 Juni 2021 om 23:21
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Franca, dank je, ja verhuizen was wel wat veel de afgelopen jaren en ik denk dat ik nog niet klaar ben met verhuizen:-). Tuin is weer klaar dus dat is meestal wel het startsein voor iets nieuws.
    Vrijdag 13 Augustus 2021 om 23:49
  • Franca v. Franca v. Hoi Kiki, fijn dat je tuin klaar is, ik zou maar lekker van je huis en tuin gaan genieten.
    De roos New Dawn heeft het geweldig gedaan, ik heb nog nooit zoveel rozen eraan gehad. ( dankzij al jouw adviezen).
    Dinsdag 17 Augustus 2021 om 20:18
  • Kiki B. Kiki B. Ha, fijn om te horen!!
    Vrijdag 20 Augustus 2021 om 21:26