MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ester M.Hallo, ik ben Ester, ik ben nieuw hier.

  Ik heb al veel opgestoken en de meeste onbekende planten in m'n tuin kunnen identificeren dankzij jullie, waarvoor dank!
  Nu vroeg ik me af, ik heb een hele grote tuin en de boompjes en struikjes schieten met een grote vaart en in grote getale uit de grond. Het grootste deel ervan moet verwijderd worden omdat m'n tuin, een postzegelbosje, toch al behoorlijk vol staat; maar ik vind het zonde om de planten uit te doen en op de composthoop te gooien, terwijl er mensen misschien nog op zoek zijn naar groen voor in de tuin.
  Door de hele coronatoestand is het op dit moment echter moeilijk om af te spreken om planten uit te wisselen. Ook veronderstel ik dat de meerderheid van jullie in Nederland woont (of vergis ik me? Hoe dan ook wil ik proberen, je weet nooit dat ik mensen uit m'n regio kan bereiken en/of we oplossingen kunnen vinden voor de afstand (kleine scheutjes kunnen bv. opgestuurd worden met de post of zo.......)
  Ik heb verschillende scheuten van vlierbes, lijsterbes, braambes, hazelaar, (vermoedelijk) Amerikaanse vogelkers, laurierkers, wilg, berk, esdoorn, taxus, hulst, paarse sering en hondsdraf.
  Zelf ben ik nog op zoek naar mooie klimplanten, bodembedekkers (voor half-schaduw, daar ik in m'n bosje redelijk veel schaduw heb) en zaden van leuke lekkere groenten voor in de moestuin.
  Wie foto's wil van m'n planten hoeft er maar naar te vragen, ik heb van elke soort wel minstens vijf exemplaren en in verschillende groottes.
  Zorg goed voor jullie zelf en elkaar én voor de tuin en geniet van de zon

  Groeten uit Oost-Vlaanderen,
  Ester
  Dinsdag 21 April 2020 om 00:20

5 reacties

 • Renilde Renilde Welkom Ester! Vergis je niet...hier zie of hoor je ook veel belgen hoor! Onze passie : een zo leuk mogelijke tuin waar jij vooral van geniet en zonder giftige bestrijdingsmiddelen te gebruiken...:-)) Dinsdag 21 April 2020 om 06:44
 • Marianne V. Marianne V. Dag Esther, ik kan jammer genoeg niets meer gebruiken van je aanbiedingen, het staat hier zoals bij veel tuinders ook al overvol :-) en ik moet ook vaak "uitdelen"
  Ook ik probeer het "niet giftig" te houden ( hoewel dat me soms toch heel wat ergernis bezorgt :-)
  Geniet van je tuin en het mooie weer (hoewel onze tuinen daar niet onverdeeld gelukkig mee zijn vrees ik) en hou het veilig
  PS , groetjes uit West Vlaanderen
  Dinsdag 21 April 2020 om 07:34
 • Cynthia D. Cynthia D. Ik kom ook uit Oost-Vlaanderen :D Van waar ben je precies? Ik woon in Oosteeklo. Wij hebben een grote tuin, maar voorlopig is het nog vrij kaal. Een aantal van jouw scheuten zouden hier dus een mooi plaatsje kunnen krijgen. Ondertussen was ik al het één en ander aan het zaaien. Ik heb dus een aantal plantjes die ik in de plaats kan geven. Dinsdag 21 April 2020 om 19:27
 • Ester M. Ester M. Hoi Cynthia! Ik woon in Lede, tussen Aalst en Gent. Ik heb van alles ruim genoeg en zal je wat houden, dan kunnen we wanneer we terug mogen, afspreken en planten uitwisselen? Ik heb echt planten in overvloed: ik scheef van elk minstens vijf, maar van de meeste zeker tien... Dus als je meerdere wil, is dat zeker geen probleem :-) Denk er maar over na wat je wil! Veel plezier met het inrichten van je tuin alvast!!! Groetjes! Dinsdag 21 April 2020 om 19:38
 • Cynthia D. Cynthia D. Oh wauw, dank u! :D Dinsdag 21 April 2020 om 19:42