Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ester M.Hallo tuinvrienden,

    Via Plantifier probeerde ik een veel voorkomende scheut in m'n tuin te identificeren. Ik dacht eerst dat het kleine Esjes waren, maar dat werd hier door kenners ontkracht. Er was iemand die zei dat het Amerikaanse vogelkers is. Het blad lijkt er inderdaad erg op, maar ik ben op onderzoek uitgegaan en ben er zeker van dat het een scheut is van een grote boom hier in de tuin. En.... die boom draagt mooie bloesems (is net uitgebloeid), maar deze hangen niet in trossen, en er komen al zeker geen bessen als vrucht aan (ik woon hier nu zes jaar en had nooit kersen van de boom) .... Met andere woorden: de scheuten zijn geen Amerikaanse vogelkers, maar wat dan wel? Wie kan helpen, denkt het te weten? Shoot! Hieronder post ik een foto van de boom.

    Alvast bedankt voor jullie tijd,
    Zonnige groet,
    Ester
    Dinsdag 21 April 2020 om 14:12

6 reacties

  • Ester M. Ester M. Ik wil meerdere foto's invoeren, maar dit lukt niet? Doe ik het niet goed, of is dit gewoonweg niet mogelijk? Help ik ben een dummie!
    Dinsdag 21 April 2020 om 14:15
  • Kaatje v. Kaatje v. Ester, wellicht even meerdere foto's in een album plaatsen. Je hebt al een paar albums staan zie ik. Dan een (nieuw) bericht maken met de vraag en verwijzen naar de (overige) foto's in het album. Afzonderlijke berichten hier blijven niet bij elkaar!! Dus overzicht is snel weg.
    Dinsdag 21 April 2020 om 14:59
  • Ester M. Ester M. Ok van harte bedankt Kaatje.
    > Voor wie geïnteresseerd is en wil meedenken: zoals hierboven aangewezen heb ik de foto's van de boom in een album geplaatst. Ze staan samen met de (volgens mij) bijhorende scheutjes, en heb het album "twijfelaar" genoemd.
    Dinsdag 21 April 2020 om 16:32
  • Ester M. Ester M. Zou het een liguster boom kunnen zijn? Blad van de liguster boom glanst en glimt wel meer en ziet er dikker uit dan bij die van mij. En, niet helemaal duidelijk: de liguster heeft bloemen en daarna bessen, maar geldt dit ook voor de boom? Zoniet kan ik deze ook uitsluiten.
    Dinsdag 21 April 2020 om 17:47
  • Ester M. Ester M. Hoi Bert, ja, maar de bloesem hangt niet aan trossen en heb er geen kersen van....
    Dinsdag 21 April 2020 om 19:17
  • T. A. T. A. Ik zie verschillende soorten staan in het album. Volgens mij is de tweede een prunus en de vierde een amerikaanse vogelkers. Ze lijken inderdaad veel op elkaar, maar veel bosplanten hebben nu eenmaal sterk gelijkvormige bladeren. Het zou helpen als op de fotos ook de stam zichtbaar zou zijn.
    Dinsdag 21 April 2020 om 19:51