MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • flor b.Ik heb 5 potten met aronskelken. 1 ervan krijgt bloemen, de andere 4 niet (nu niet en ook vorige jaren niet). Wat zou de reden hiervan kunnen zijn?
  Dinsdag 28 April 2020 om 17:33

7 reacties

 • Plantadvies Plantadvies Grond, standplaats, diepte, niet te nat. Woensdag 29 April 2020 om 04:53
 • Pascal G. Pascal G. Over welke Aronskelken gaat het? Donderdag 30 April 2020 om 08:33
 • flor b. flor b. Het zijn witte bloemen, alle potten staan zonnig op dezelfde binnenplaats. krijgen evenveel water....;
  Soort: Zantedeschia aethiopica
  Plantennaam Aronskelk
  Vrijdag 1 Mei 2020 om 12:38
 • flor b. flor b. Kan het zijn dat er onvruchtbare planten zijn in deze varieteit? Vrijdag 1 Mei 2020 om 12:41
 • Pascal G. Pascal G. Er bestaan planten waarvan de zaailingen nooit of moeilijk bloemen krijgen maar over de Zantedeschia heb ik daar niets van teruggevonden. Het is een plant welke zeer makkelijk wortels aanmaakt en dus snel uitbreid. Hierdoor zal een pot dus snel te klein zijn waardoor de plant het uitlaat bloemen te geven. Ik zou dus in eerste instantie in die richting zoeken.
  Als je de plant uit de pot haalt moet er veel meer potgrond dan wortels te zien zijn. Mogelijk moet je vergroten van pot (ik zou een pot van toch minstens 5 liter nemen) of de plant scheuren. (gebruik potgrond eventueel verrijkt met wat extra humus)
  De Zantedeschia af en toe wat plantenvoeding geven (niet op blad) kan zeker geen kwaad. Volle middagzon is niet goed. In de zomermaanden (en deze worden alsmaar warmer) kunnen de bladeren verbranden.
  In tegenstelling tot wat de mevrouw van plantadvies adviseert staat de Witte Aronskelk bij mij vrij tot zeer nat. Niet moeilijk want ze staat aan de rand van een beek. In periodes met veel regen staat ze zelfs letterlijk onder water.Laat de grond nooit volledig uitdrogen.
  Succes met jouw zoektocht.
  Vrijdag 1 Mei 2020 om 22:01
 • flor b. flor b. Bedankt voor de info Pascal. Ik ga dit uitproberen. Maandag 11 Mei 2020 om 09:07
 • Pascal G. Pascal G. Graag gedaan Maandag 11 Mei 2020 om 09:23