MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Rutger M.Hallo!

  Ik heb een border met aarde grenzend aan mijn gazon. Nu wil ik hier een (strakke) rand tussen hebben. Ik zie dat hier meerdere mogelijkheden voor zijn. Idealiter iets wat je niet of nauwelijks ziet, maar wel aarde scheidt van gras.
  Ik wil ook gewoon blijven grasmaaien (handmaaier).

  Wat is een goede oplossing?

  Rutger
  Dinsdag 28 April 2020 om 20:11

5 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Een rand van klinkers op dezelfde hoogte van het gras in een laagje gestabiliseerd zand leggen. Je rijdt met één wiel van de machine op de stenen en moet maar één keer per jaar de randjes afsteken ( wij hebben het idee afgekeken bij onze buur en ook toegepast :-) Dinsdag 28 April 2020 om 23:11
 • Renilde Renilde @Marianne Vandemoortele zo doen wij het ook :-)) Woensdag 29 April 2020 om 06:38
 • Rutger M. Rutger M. Dank voor de tip! Ik ben ook benieuwd of je met een dunne rand kunt blijven maaien, als je de rand vrij diep in de grond steekt.

  Bv. https://www.amagard.com/nl/sta... of https://www.bol.com/nl/p/profe...

  Ik ben bang dat ik niet overal ruimte genoeg heb voor klinkers namelijk.
  Woensdag 29 April 2020 om 09:11
 • Marianne V. Marianne V. Dat van te weinig ruimte snap ik niet echt hoor : je doet overal 10cm van je gazon af , dan is de plaats er toch wél !? Woensdag 29 April 2020 om 09:20
 • Rutger M. Rutger M. Dat zou kunnen, maar omdat de grasrand verderop precies langs een muurtje loopt is dat niet echt ideaal. Ik hou het wel in gedachten als plan B.
  Maar dit is de reden dat ik eerst op zoek ben naar een oplossing met een smal randje. Ook verwacht ik dat een smal randje flexibel is, zodat weer even verderop ik een flauwe bocht kan maken.
  Woensdag 29 April 2020 om 12:06