MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Theo   Heksenstruik 'Fire Dance' (Loropetalum chinense 'Fire Dance')

  • Theo W.Struikje in het voorjaar gepland en lijkt deze ineens te verdorren. Takjes zijn nog groen als je er aan krabt dus dood is het struikje niet.

    Al onze nieuwe aanplant heeft in de droge periode regelmatig water gekregen dus kan het ook niet verdroogd zijn. Is dit normaal voor deze struik in deze tijd van het jaar. De bloei was erg mooi dus wij zouden het jammer vinden deze te moeten verliezen.
    Zondag 3 Mei 2020 om 12:21

3 reacties

  • Roos T. Roos T. Heb je de plant wel eens gedompeld? Als de plantkluit te droog is neemt hij geen water meer op en dan helpt alleen dompelen in een emmer nog.Ik weet niet of de takken van binnen nog groen zijn? als dat zo is kan dompelen nog helpen.Wel goed onder water duwen want droog komr hij steeds omhoog. tot hij genoeg water heeft opgenomen.
    Zondag 3 Mei 2020 om 12:40
  • Theo W. Theo W. Bij aanplant is de plant, ongeveer een maand geleden is de plant goed gedompeld en heeft daarna iedere dag water gekregen omdat het zo droog was. De hoofdtakjes zijn groen van binnen, dat heb ik al gecontroleerd. Ik hoop er maar het beste van. Iedere plant krijgt bij ons ruim 1 jaar om zich te bewijzen :-). Zondag 3 Mei 2020 om 12:49
  • Theo W. Theo W. Ik heb de plant opnieuw gepand, niet goed geworteld. Plantgat ruimer en grond opnieuw losser gemaakt en na goed wateren weer gepland. Wortels wat opengebroken en nu maar afwachten. Zondag 3 Mei 2020 om 13:02