MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ester M.Hallo daar, nog enkele vraagjes

  Ik heb enkele moestuinperken aangelegd. Een hele klus want mijn tuin is eigenlijk een stukje bosgrond en wat een karwij was het om de bramen, brandnetels en andere onkruiden te verwijderen; vooral de brandnetels met hun sterk woekerende ondergrondse wortelnetwerken.
  Nu heb ik de grond een tijd laten rusten. Gisteren is er compost toegekomen.
  - Ik twijfel of ik de grond nog ga verbouwen deze zomer omdat ik door de vele bomen maximum zes uur zon heb per dag. Kan het slim zijn, als ik er van uitga dat er in het najaar meer zon is omdat de loofbomen dan hun bladeren verliezen, te wachten en voor een najaarsteelt te gaan?
  - Alsook: stel dat ik nu niet meer zaai en me focus op een najaarsteelt, laat ik de grond dan gewoon liggen nu, afgedekt met worteldoek en werk ik de compost in vlak voor het zaaien in het najaar OF werk ik deze toch nu al in (waarna ik de grond terug afdek)?

  - Raden jullie me een groenbemester aan (heb phacelia gekocht) of wordt het niet aangeraden om dat nu nog te doen op een perceel waar er nog een teelt op volgt in het najaar, omdat de grond die groenbemester niet tijdig kan verwerken (en indien wel, wanneer werk ik de compost erin?)?

  En tenslotte: zijn er mensen die ervaring hebben met het telen op plekken waar er maar zes uur volle zon is per dag en die het me wel aanraden om ervoor te gaan? Ik heb enkele dingen voorgezaaid die ik deze zomer anders in bakken zou houden elders in de tuin op een plek met meer zon.

  Wie o wie kan me helpen? Alvast bedankt!
  Dinsdag 5 Mei 2020 om 14:12