Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Sonja H.Mijn kas staat boordevol, de kuipplanten (fuchsia's en agapanthus) kunnen pas na de ijsheiligen naar het terras.... de tomaten hebben bloemetjes en een begin van vrucht, er staan komkommer en paprikaplanten in de rij en in grote bakken zoete aardappelstekjes. Verder heb ik drie potten met meconopsis betonfolia en veel potten met vuurpijl en aardbeiplantjes. In huis heb ik zaden van snackkomkommers en klimmende courgette staan te kiemen, die moeten ook een plekje krijgen in de kas. Hoe rijk kun je zijn ?
    Zondag 10 Mei 2020 om 02:19

8 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Fuchsia en agapanthus hebben in de serre al moeten plaats ruimen voor tomaten in de volle grond , ieder jaar hetzelfde probleem....
    Maar ze staan nu in hoeken waar de wind niet bij kan en de palen staan klaar om bolletjes plastiek rond en over te spannen de komende dagen :-)
    Zondag 10 Mei 2020 om 10:06
  • Renilde Renilde Opletten vandaag voor mogelijke onweders vandaag!
    Zondag 10 Mei 2020 om 11:03
  • Renilde Renilde Sonja, is jouw kas dan verwarmd in de winter? Ik twijfel nog altijd om er eentje aan te schaffen... Maar telkens alle potten op zolder dragen wordt wat veel, wordt er niet jonger op :-))
    Zondag 10 Mei 2020 om 11:06
  • Sonja H. Sonja H. Mijn kas heeft in de winter geen verwarming, de kuipplanten gaan bij mij de kelder in en in maart naar de kas. Ik heb wel een klein verwarmingstoestelletje voor vorst in de nachten van maart en april :)
    Zondag 10 Mei 2020 om 11:26
  • Marianne V. Marianne V. Hier blijft het ook sleuren, de trap op en af , maar voorlopig lukt het nog . En hier gaat er in de onverwarmde serre isomoplaten rondom en bolletjes plastiek erbovenop :-|
    Zondag 10 Mei 2020 om 11:28
  • Renilde Renilde Amai @Marianne Vandemoortele , das ook een heleboel werk , maar wat zet je dan in de onverwarmde kas en wat sleur je trappen op en af als ik mag vragen? Wat is het verschil voor welke planten?
    Zondag 10 Mei 2020 om 11:42
  • Marianne V. Marianne V. De gevoeligste , vooral vetplanten , waaronder 5 crassula's in potten van 60 cm doorsnede moeten zeker de trap op. Hebben die ondertussen in lelijke zwarte potten met oren gezet , zodat we ze met twee knn dragen. Agapanthussen blijven in de onverwarmde serre sedert enkele jaren omdat sleuren te zwaar wordt en het niet zo koud was de laatste winters (waarvoor bolletjes plastiek dus maar ik heb ondervonden dat ze wel wat aan kunnen als ze heel erg droog staan )maar van ieder exemplaar gaat er toch ook eentje naar boven , zodat ik kan herbeginnen moesten ze bevriezen. Verder in de serre een calistemom , enkele palmen , grote aeoniums , ( eentje nr boven weer). Ook mijn (reuze) fuchsia's gaan naar boven, samen met drie oude dipladenia's en heel veel kleine vetplanten....
    Je ziet , als ik zeg dat ik behoor tot de categorie zot zijn doet geen zeer ,klopt dat niet helemaal meer , het doet soms wel zeer in de rug :-)
    Zondag 10 Mei 2020 om 11:53
  • Renilde Renilde Haha Marianne! Bedankt voor je uitleg! Idd de laatste winters konden we wat soepelder zijn, heb deze keer om te proberen 1 agapanthus in het tuinhuis gelaten en ja hoor, doet het goed...
    Zondag 10 Mei 2020 om 12:05