Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Diane V.Ik heb een bougainville die jaarlijks wordt geplaagd door witvlieg. Dit jaar was het weer zover. Ik gebruikte tot hiertoe Karate Garden Insecticide (compo) en Formusect spray (edilux). Nu bemerk ik dat dehele plant onder de beestjes zit ( roze- achtig?). Wat kan ik het beste doen om dit te behandelen?
    Vrijdag 15 Mei 2020 om 10:52

6 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Moeilijk te zien op mijn gsm maar denk dat het bladluizen zijn , ik heb ze hier al in meerdere kleuren gezien : groen en zwart het meest maar ook al gele ,oranje en rode gezien. De oranje en rode zaten op een , jawel Japanse esdoorn met rode blaadjes. Of dit een schutkleur is weet ik niet , maar ze bestaan dus in meerdere kleuren
    Vrijdag 15 Mei 2020 om 16:14
  • Pascal G. Pascal G. Ja, 't zijn bladluizen.
    Zaterdag 16 Mei 2020 om 08:44
  • T. A. T. A. Bougainville is een mediterane plant, die het hier erg koud heeft, en dus makkelijk ziek wordt. Geeft altijd problemen dus.
    Zondag 17 Mei 2020 om 20:14
  • Pascal G. Pascal G. En eigenlijk komen wat wij mediterrane planten noemen uiteindelijk uit totaal andere streken maar als je iets mooi vindt moet je dat proberen. Veel van onze ingeburgerde planten krijgen ook jaarlijks bladluizen op bezoek.
    Diane. Waar overwinterd jouw plant en waar staat deze in de zomermaanden? Gebruik je een grote pot?
    Zondag 17 Mei 2020 om 21:50
  • Diane V. Diane V. Plant overwintert in kamer naast terras ( voor de raam). betreft een pot van ca 45 cm diameter ( terracotta). Vanaf dat er geen vries meer is wordt hij buitengezet op het terras ( zuidelijk gericht).
    Maandag 18 Mei 2020 om 00:03
  • Pascal G. Pascal G. Dat lijkt me allemaal zeer goed.(Laat het niet te warm worden in de kamer) Ik veronderstel dat de plant in het voorjaar ook wat nieuwe potgrond en later een beetje plantenvoeding krijgt?('k Heb eens gelezen dat de plant graag voedsel krijgt met een laag stikstofgehalte zoals voedsel voor orchideeën) Het probleem van veel exotische planten is dat we ze in de wintermaanden niet altijd voldoende licht kunnen geven, ook al staan ze aan een raam. Je kan eventueel winters de plant bij-verlichten met een led-groeilamp (laag verbruik). Ideaal is natuurlijk een serre of veranda waarin de temperaturen positief blijven maar niet iedereen heeft dat natuurlijk.
    Maandag 18 Mei 2020 om 08:41